ΠΑΟΚ: Στο τραπέζι τα συμβόλαια των Βιεϊρίνια, Μαουρίτσιο, Στοχ

Τα συμβόλαια των Βιεϊρίνια, Μαουρίτσιο που λήγουν και του Στοχ που θέλουν να απαλλαγούν απασχολούν τους διοικούντες τον ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ: Στο τραπέζι τα συμβόλαια των Βιεϊρίνια, Μαουρίτσιο, Στοχ

Η συνεχιζόμενη εξάπλωση του κορονοϊού ανά τον κόσμο και η αβεβαιότητα σε ό,τι αφορά τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις φέρνουν επί τάπητος δεύτερες σκέψεις σε όλες τις ποδοσφαιρικές ομάδες ανά την υφήλιο αναφορικά με το ύψος των προϋπολογισμών τους.

Στο κλίμα αυτό κινείται και η διοίκηση του ΠΑΟΚ που θέλει την ολοκλήρωση της σεζόν, αλλά και τον έγκαιρο προγραμματισμό της επόμενης μέσα στην ύφεση από την πανδημία που έχει βάλει «λουκέτο» στα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Στον «Δικέφαλο» οι τελευταίες συσκέψεις του διοικητικού συμβουλίου έχουν να κάνουν με τον οικονομικό προγραμματισμό και οι προτάσεις που κυριαρχούν αφορούν μείωση σε λογικό ποσοστό του ετήσιου προϋπολογισμού. Εξετάζονται τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών στους οποίους όμως δεν έχει ακόμα προταθεί μείωση, ενώ υπάρχουν σκέψεις για τη μη ανανέωση συμβολαίων που λήγουν.

Τα συμβόλαια που ολοκληρώνονται στο τέλος της σεζόν είναι των Μαουρίτσιο και Βιεϊρίνια, δύο εμβληματικών παικτών που συμπτωματικά αντιμετώπισαν σοβαρούς τραυματισμούς σε αυτή τη σεζόν.

Για τον δεύτερο δεν έχει αποφασιστεί ακόμα τι πρόταση θα του γίνει, δεδομένου πως είναι ήδη 34 ετών. Συζητείται ακόμα και το ενδεχόμενο να αναλάβει θέση στο τεχνικό επιτελείο του Αμπέλ Φερέιρα. Για τον πρώτο, που είναι ήδη 32 ετών, ενδέχεται να μη γίνει πρόταση ανανέωσης ή να γίνει με μικρότερες αποδοχές.

Για τον Γιόσιπ Μίσιτς, ο δανεισμός του οποίου από τη Σπόρτιγκ Λισαβόνας ολοκληρώνεται, υπάρχει έτοιμη συμφωνία απόκτησής του με μεταγραφή.

Από τους δανεικούς της ομάδας ο Έργκους Κάτσε ολοκληρώνει τη σύμβασή του με τον ΠΑΟΚ και μένει ελεύθερος στα 27 του χρόνια, ενώ οι Μιχόγεβιτς και Μουλέν θα συζητήσουν για την προοπτική νέου δανεισμού τους, δεδομένου ότι τώρα αγωνίζονται σε Άουε (Β' Γερμανίας) και Ξάνθη αντίστοιχα.

Τέλος, υπάρχει και ο Μίροσλαβ Στοχ, μια δαπανηρή περίπτωση, τον οποίο ο ΠΑΟΚ θέλει να παραχωρήσει είτε με ελεύθερη μεταγραφή είτε με δανεισμό, καθώς ο διεθνής Σλοβάκος δεν μπήκε ουσιαστικά ποτέ στα πλάνα του Φερέιρα και έχει συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2022.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας