Πότε είδε η Ατλέτικο τον Σα από κοντά!

Η μυστική αποστολή συνεργάτη του τεχνικού της Ατλέτικο, Ντιέγκο Σιμεόνε, στο Καραϊσκάκη στο παιχνίδι με την Άρσεναλ. Ο ρόλος του μεγαλοατζέντη Ζόρζε Μέντες και οι σχέσεις του με τους Μαδριλένους.

Πότε είδε η Ατλέτικο τον Σα από κοντά!

Από τον Τσιμίκα περνάμε στον Σα. Και από τον Σα στον Τσιμίκα. Και... φτου κι απ’ την αρχή! Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Δικαιολογημένα φυσικά είναι τα δύο ονόματα στην επικαιρότητα, καθώς πρόκειται για δύο από τα πιο «hot» ονόματα στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ. Κι αν για τον Τσιμίκα τα... κουκιά είναι λίγο-πολύ μετρημένα σε ό,τι έχει να κάνει με τους «μνηστήρες» («πεθαίνει» η Νάπολι να τον πάρει, τον έχει στην ατζέντα της και η Λέστερ, καραδοκεί η Ίντερ), με τον Σα γίνεται χοντρό παιχνίδι.

Με όλα αυτά που πληροφορούμαστε από το εξωτερικό, μπορεί οποιοσδήποτε να οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι ο Ζόρζε Μέντες σαν να έχει βάλει προσωπικό στοίχημα με τον εαυτό του να πάρει τον Σα από τον Ολυμπιακό και να τον πάει σε ένα κορυφαίο πρωτάθλημα. Προφανώς και αυτό κάποια στιγμή θα συμβεί, αλλά εδώ που έχει φτάσει η κατάσταση και με τις πληροφορίες που έρχονται σωρηδόν από το εξωτερικό, ο Πορτογάλος γκολκίπερ εμφανίζεται ξαφνικά να βρίσκεται στην ατζέντα έξι-επτά ομάδων ενόψει της νέας σεζόν. Κι όλως τυχαίως, αυτές οι έξι-επτά ομάδες έχουν «πάρε-δώσε» με τον μεγαλοατζέντη του ποδοσφαιριστή, Ζόρζε Μέντες!

Ο Μέντες βλέπει τον «επόμενο Ποντένσε» στο πρόσωπο του Σα!

Μία από τις ομάδες που έχουν ακουστεί και όντως κοιτάζουν τον Σα είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης. Τίποτα δεν είναι κατασκευασμένο από τους δημοσιογράφους.

Μάλιστα η Ατλέτικο είχε στείλει και άνθρωπό της στην Αθήνα για να τον τσεκάρει και από κοντά, παρότι ο Ντιέγκο Σιμεόνε τον γνωρίζει πολύ καλά.

Πριν από ενάμιση μήνα ο Ολυμπιακός φιλοξένησε την Άρσεναλ στο Καραϊσκάκη για τη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Στα επίσημα υπήρχε κόσμος και κοσμάκης από «κατασκόπους». Ανάμεσά τους και ο Ράφα Μουνιόθ. Ποιος είναι ο κύριος; Ένας εκ των στενών συνεργατών του Σιμεόνε, ο οποίος -σύμφωνα με τους Ισπανούς- ποτέ δεν κάνει ταξίδια στην τύχη. Κάποιοι είχαν συνδυάσει το ταξίδι του στην Ελλάδα για να δει ποδοσφαιριστές της Άρσεναλ.

Ενάμιση μήνα μετά όμως έχουν αρχίσει οι Ισπανοί να «οργιάζουν» για τον Σα. Λένε ότι θα ήταν ο ιδανικός αντικαταστάτης του Όμπλακ που όλα δείχνουν ότι θα αποχαιρετήσει το «Μετροπολιτάνο». Επειδή λοιπόν τα ρεπορτάζ από την Ισπανία δεν είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας, όλα έχουν ξεκινήσει από τις 20 Φεβρουαρίου.

Ζοσέ Σα για το ενδιαφέρον ομάδων: «Σημάδι ότι αναγνωρίζουν τη δουλειά μου - Θα δούμε τι θα συμβεί»

Προφανώς και τον Σα τον γνωρίζουν στη Μαδρίτη πριν από το παιχνίδι με την Άρσεναλ. Άλλωστε μιλάμε για έναν διεθνή Πορτογάλο γκολκίπερ και έναν παίκτη που αγωνίστηκε φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ, πραγματοποιώντας μάλιστα σπουδαίες εμφανίσεις κόντρα σε Μπάγερν και Τότεναμ. Ειδικά στο Μόναχο ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου παρά την ήττα με 2-0 από τους Βαυαρούς. Ο Σιμεόνε ωστόσο έστειλε και το «δεξί του χέρι» στην Ελλάδα για να τον δει και από κοντά κόντρα στους Λονδρέζους. Γενικώς γίνεται «παιχνίδι».

Προσοχή: Δεν λέμε ότι θα κάνει σίγουρα κίνηση η Ατλέτικο. Απλώς καταθέτουμε τα γεγονότα. Και ένα γεγονός και συνάμα σημαντικός παράγοντας για να λάβουμε σοβαρά υπόψη όσα λένε στη Μαδρίτη έχει να κάνει με τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει χτίσει ο Μέντες εδώ και πολλά χρόνια με την Ατλέτικο, αλλά και ειδικά με τον Ντιέγκο Σιμεόνε.

La Razon: «Ο Σα έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του την Ατλέτικο»