Γιατί ο Λάζαρος επέλεξε τον δύσκολο δρόμο

Οι λόγοι που ο Χριστοδουλόπουλος προτίμησε να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Η δυσαρέσκεια με την ΑΕΚ και ο ανεκπλήρωτος πόθος.

Γιατί ο Λάζαρος επέλεξε τον δύσκολο δρόμο

Τελείωσε τη σεζόν με 16 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και ήταν ο πιο σημαντικός παίκτης της ΑΕΚ στην πορεία της προς το πρώτο πρωτάθλημα μετά από 24 ολόκληρα χρόνια. Ακόμα και για τον χαμένο τελικό του Κυπέλλου που η ΑΕΚ έχασε από τον ΠΑΟΚ έγινε μεγάλη κουβέντα.

«Γιατί δεν ξεκίνησε ο Λάζαρος;», αναρωτιέται ο κόσμος της ΑΕΚ που έβρισκε παράλογη την επιλογή του Χιμένεθ να τον αφήσει στον πάγκο σε ένα τέτοιο ματς. Στη φιέστα της ΑΕΚ για το πρωτάθλημα οι οπαδοί ζητούσαν από τον ποδοσφαιριστή να μείνει στην ομάδα τους αναγνωρίζοντας πόσο σημαντικός είναι γι' αυτή.

Όλα αυτά δεν τα αναφέρουμε φυσικά για να αποδείξουμε πόσο καλός ήταν ο Χριστοδουλόπουλος, σε αντίθεση με αυτά που θα υποστηρίξει η «κιτρινόμαυρη» πλευρά. Τα παραθέτουμε για να δείξουμε ότι ο διεθνής άσος είχε κι άλλο δρόμο να διαλέξει, πιο εύκολο. Ποιος ήταν αυτός; Να μείνει στην ΑΕΚ, έστω και με λιγότερα ή ακόμα και να διαπραγματευτεί να πάρει κάτι παραπάνω και να έχει το κεφάλι του ήσυχο.

Εκείνος επέλεξε τον πιο δύσκολο δρόμο. Να έρθει σε σύγκρουση με την ΑΕΚ, να βάλει απέναντι του τον κόσμο της και να κατηφορίσει στον Πειραιά. Να έρθει στον Ολυμπιακό σε μία δύσκολη περίοδο, που έχει χάσει το πρωτάθλημα, που χτίζεται από την αρχή και με τις απαιτήσεις να είναι μεγάλες για να επιστρέψει στην κορυφή.

Θα πει κανείς ότι «είναι τρελός ο άνθρωπος». Άλλος μπορεί να πει ότι «βάζει πάνω απ’ όλα τα λεφτά». Ποια είναι η πραγματικότητα; Ο Χριστοδουλόπουλος σαφώς και αισθάνεται αδικημένος στην ΑΕΚ σε σύγκριση με άλλους συμπαίκτες της. Σαφώς και οικονομικά η πρόταση του Ολυμπιακού τον υπερκαλύπτει.

Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι αυτή ήταν η τελευταία του ευκαιρία να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα. Όσοι τον ξέρουν είναι σε θέση να γνωρίζουν πως αυτή ήταν η μεγάλη του κάψα κι ας έχει παίξει σε Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός είναι η τρέλα του και ήθελε κάποια στιγμή να έρθει. Συμπαίκτες του στην Εθνική το ξέρουν και δεν τους φαινόταν παράλογη η επιμονή του να φύγει από την ΑΕΚ για τον Ολυμπιακό ακόμα και όταν τα πράγματα στους Πειραιώτες είχαν στραβώσει.

Έφτασε κοντά στον Ολυμπιακό αρκετές φορές, αλλά για διάφορους λόγος δεν ντύθηκε στα ερυθρόλευκα. Τώρα, όμως κάνει πραγματικότητα ένα μεγάλο του «θέλω» και έχει μπροστά του μία μεγάλη πρόκληση. Έρχεται σε μία εποχή που τα σκήπτρα χάθηκαν και θέλει πολύ να είναι αυτός που θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό να επιστρέψει στην κορυφή.

Μπορεί να χαρακτηριστεί ποικιλοτρόπως όλο αυτό, αλλά η ουσία είναι μία. Το λέει η καρδούλα του και ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή τέτοιους παίκτες θέλει. Σε μία σεζόν που θα έχει Έλληνες αυτή η εξέλιξη είναι η καλύτερη για όλους.