Ντομίνγκες: «Μοιάζει με ταινία θρίλερ ή επιστημονικής φαντασίας»

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός του Πανιωνίου Λουίς Γκουστάβο Ντομίνγκες σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί σε όλο τον κόσμο με τον κορονοϊό

Ντομίνγκες: «Μοιάζει με ταινία θρίλερ ή επιστημονικής φαντασίας»

Στην Ελλάδα παραμένει ο αμυντικός του Πανιωνίου Λουίς Γκουστάβο Ντομίνγκες περιμένοντας την λήξη των μέτρων για τον κορονοϊό, προκειμένου να επιστρέψει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας του. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα των «κυανέρυθρων» και αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί σε ολόκληρο τον κόσμο με την πανδημία, αλλά και το πώς περνάει τον ελεύθερό του χρόνο στο σπίτι του.

«Οι καταστάσεις που ζούμε είναι πρωτόγνωρες. Πραγματικά μου θυμίζουν ταινία θρίλερ ή επιστημονικής φαντασίας. Όμως πρέπει όλοι μας να προσαρμοστούμε και να κάνουμε αυτό που μας λένε οι αρχές και οι υπεύθυνοι. Πάνω απ’ όλους και απ’ όλα είναι η υγεία μας και αυτή πρέπει να προσέξουμε. Στην Ελλάδα η Κυβέρνηση ενήργησε γρήγορα και κατάφερε να περιορίσει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα. Πραγματικά χαίρομαι που είμαι στην Ελλάδα και βλέπω πως ο κόσμος έχει επιδείξει μεγάλη αυτοσυγκράτηση. Σε σύγκριση με άλλα κράτη, βλέπω ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει να κρατήσει χαμηλά τα ποσοστά σε κρούσματα και σε θανάτους, τη στιγμή που όλοι βλέπουμε τι γίνεται στην Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, αλλά και στις ΗΠΑ», δήλωσε αρχικά ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής.

Διαβάστε Επίσης

Στη Ξάνθη ο Στολτίδης!

Για την κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή στην πατρίδα του: «Στη Βραζιλία ο πρόεδρος Μπολσονάρο ακολουθεί μια τακτική την οποία προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω. Ενώ όλοι λένε ότι το καλύτερο για αυτή την πανδημία είναι να μένουμε σπίτι, αυτός έχει επιλέξει να μην πάρει μέτρα. Μάλιστα το Υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας διαφωνεί μαζί του, όμως δεν αλλάζει τη γνώμη του. Βλέπω εδώ στην Ελλάδα ότι υπάρχει συμφωνία και όλοι μαζί προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με τα αποτελέσματα να είναι καταπληκτικά. Στη Βραζιλία δεν γίνεται το ίδιο και φοβάμαι πως η κατάσταση θα γίνει εξαιρετικά δύσκολη».

Για τα θετικά στοιχεία που μπορεί να κρατήσει από την όλη κατάσταση: «Πραγματικά αυτή την περίοδο, έχω καταφέρει να απολαμβάνω το χρόνο με την οικογένειά μου. Για εμάς τους επαγγελματίες αθλητές, οι πολλές ώρες εκτός σπιτιού για προπονήσεις και αγώνες, αλλά και τα ταξίδια, δεν μας επιτρέπουν να βλέπουμε όσο θέλουμε τους δικούς μας. Αυτή την περίοδο όμως, έχω αφοσιωθεί στην οικογένειά μου, τη γυναίκα μου και τις δύο κόρες μου και πραγματικά είναι υπέροχο που είμαι 24 ώρες τη μέρα μαζί τους.

Προσπαθώ φυσικά και εντός σπιτιού να ακολουθώ το πρόγραμμα που έχει καταρτίσει ο γυμναστής της ομάδας, Βασίλης Καλαποθαράκος και να διατηρούμε στην κατάσταση που πρέπει, για να είμαι έτοιμος όταν ξεκινήσουν και πάλι οι υποχρεώσεις μας. Μιλάω πολύ με τους δικούς μου στη Βραζιλία και ενημερώνομαι για την κατάσταση εκεί. Παίζω με τα κορίτσια, βλέπουμε ταινίες με την γυναίκα μου, γενικά κάνουμε πράγματα που μας είχαν λείψει».

Το μήνυμα που στέλνει στους φιλάθλους του Πανιωνίου και γενικά σε όλο τον κόσμο: «Θέλω να στείλω μια μεγάλη αγκαλιά στους γίγαντες οπαδούς του Πανιωνίου. Εύχομαι σε όλους καλή δύναμη για να το ξεπεράσουμε όλο αυτό και σύντομα να είμαστε και πάλι όλοι μαζί στο γήπεδο. Καλή δύναμη και σε όλο τον κόσμο, στην Ελλάδα και το εξωτερικό».