Έτσι αρχίζει, έτσι τελειώνει η Super League - Το πλάνο

Το σχέδιο της Super League για να αρχίσει και να τελειώσει το πρωτάθλημα της Super League 1- Τι γίνεται με το Κύπελλο Ελλάδας.

Έτσι αρχίζει, έτσι τελειώνει η Super League - Το πλάνο

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει το προγραμματισμένο για αύριο, Πέμπτη 2 Απριλίου το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League. Σε αυτό, οι 14 ΠΑΕ θα ενημερωθούν αρχικά για το προφανές, δηλαδή ότι τα προπονητικά τους κέντρα θα παραμείνουν κλειστά όλο τον Απρίλιο. Θα γίνει ξεκάθαρο δηλαδή ότι δεν θα μπορούν γίνουν ομαδικές προπονήσεις για τις επόμενες 30 μέρες.

Το ενδιαφέρον όμως εστιάζεται στη συνέχεια. Σύμφωνα με την εφημερίδα Live Sport, θα τεθεί το θέμα μίνι προετοιμασίας που θα απαιτηθεί προκειμένου να φτάσουμε στην επανέναρξη του πρωταθλήματος. Η λογική λέει ότι οι ομάδες θα ζητήσουν τουλάχιστον τρεις εβδομάδες για την προετοιμασία τους.

Με αυτό το σκεπτικό και αν όλα πάνε κατ' ευχήν στη μάχη με τον κορoνοϊό, η πρεμιέρα των αγώνων θα οριστεί για το διήμερο 23-24 Μαΐου ή το Σαββατοκύριακο 30-31 Μαΐου

Τότε θα αρχίσουν τα πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή που διεξάγονται σε 10 αγωνιστικές. Επίσης θα οριστούν οι επαναληπτικοί ημιτελικοί (Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ, Άρης - ΑΕΚ) και ο τελικός του Κυπέλλου. Για όλα αυτά, η εκτίμηση είναι ότι θα χρειαστούν συνολικά 45 ημέρες, ίσως και 40 ημέρες. Συνεπώς, η σεζόν θα ολοκληρωθεί το διάστημα 10-15 Ιουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Super League έχει συμφωνήσει με τη Nova, από τις 10 αγωνιστικές των πλέι οφ, οι 8 να διεξαχθούν Σαββατοκύριακο και μόλις δύο μεσοβδόμαδα. Αυτό είναι πιθανό να αλλάξει και να διεξαχθούν 6 ή 7 αγωνιστικές Σαββατοκύριακο και 4 ή 3 μεσοβδόμαδα.

Την Πέμπτη (2/4) μέσω τηλεδιάσκεψης θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του ΔΣ της Super League. Σε αυτήν αναμένεται να συζητηθεί η παράταση στην αναστολή των πρωταθλημάτων της λίγκας και άλλα σημαντικά ζητήματα για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά η ενημέρωση:

Ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 2/4/2020 στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο της Super League μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης έχουν ως ακολούθως:

1. Παράταση αναστολής των πρωταθλημάτων Super League και συναφή ζητήματα.

2. Διάφορα.