Γκιγιέρμε: Τι τον κρατάει στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό

Το νέο συμβόλαιο του Γκιγιέρμε και η εντυπωσιακή του αλλαγή σε σχέση με το παρελθόν του και την παραμονή του στις προηγούμενες ομάδες. Γιατί «δέθηκε» με τον Ολυμπιακό.

Γκιγιέρμε: Τι τον κρατάει στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό

Έτοιμος να υπογράψει νέο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό είναι ο Γκιγιέρμε. Αν δεν είχε εισβάλλει στη ζωή μας ο κορονοϊός ο Βραζιλιάνος χαφ ίσως να είχε βάλει ήδη τη… τζίφρα του στο συμβόλαιο που του έχει προτείνει η ομάδα του Πειραιά.

Οι δύο πλευρές είναι σε ανοιχτή γραμμή εδώ κι αρκετό καιρό και επί της ουσίας υπάρχει συμφωνία να συνεχίσουν τη συνεργασία τους. Θα γίνει αυτό και θα πέσουν και οι υπογραφές όταν ο εφιάλτης του Covid-19 αποτελέσει παρελθόν και επανέλθει η κανονικότητα.

Με αυτό το συμβόλαιο ο 28χρονος χαφ θα έχει κάνει και ένα προσωπικό ρεκόρ. Από τη στιγμή που έφυγε από την Πορτουγκέζα ποτέ δεν έκατσε σε μία ομάδα πάνω από δύο σεζόν. Στην Κορίνθιανς πήγε τον Αύγουστο του 2012 και τον Ιούλιο του 2014 αποχώρησε για την Ουντινέζε.

Από Καμπιονάτο έφυγε τον Ιούλιο του 2016 για τη La Liga και τη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Στη Γαλικία πήγε με τη μορφή του δανεισμού από την Ουντινέζε και τον Ιούλιο του 2017 η "Ντέπορ" τον αγόρασε από την Ουντινέζε. Τον Αύγουστο του 2018 η Κορούνια πούλησε τον Γκιγιέρμε στον Ολυμπιακό.

Σε όλη αυτή τη διαδρομή μένει μία διετία σε κάθε ομάδα. Στον Ολυμπιακό ήδη συμπληρώνει τη διετία, αλλά αυτή τη φορά δεν βρίσκεται σε αναζήτησε αεροπορικού εισιτηρίου για να ταξιδέψει σε κάποια άλλη χώρα.

Ο Γκιγιέρμε έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό έως το καλοκαίρι του 2021, αλλά είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να μείνει σε αυτό. Θα υπογράψει νέο, με καλύτερες απολαβές και μεγαλύτερη διάρκεια. Το θέμα είναι τι άλλαξε και ο Βραζιλιάνος πάει να μείνει περισσότερο από διετία στον Ολυμπιακό.

Στην ομάδα του Πειραιά βρήκε έναν πολύ σημαντικό ρόλο και νιώθω απαραίτητος. Είναι πολύ ευχαριστημένος από την παραμονή του στην Ελλάδα. Ο Γκιγιέρμε στον Ολυμπιακό είναι ο κινητήριος μοχλός είναι ο πιο σημαντικός του παίκτης και αυτό τον εξιτάρει πολύ. Είναι κάτι που του αρέσει, αφού βλέπει η καριέρα του να έχει πάρει άλλη τροχιά με την άφιξη του στην Ελλάδα.