ΑΕΚ: Ξεκίνησαν τα έργα υπογειοποίησης στη Νέα Φιλαδέλφεια

Παρουσία και του δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας, Γιάννη Βούρου, ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα (30/3) τα έργα υπογειοποίησης στους δρόμους γύρω από το νέο γήπεδο της ΑΕΚ.

ΑΕΚ: Ξεκίνησαν τα έργα υπογειοποίησης στη Νέα Φιλαδέλφεια

Οι πρώτες εργασίες στο πλαίσιο της υπογειοποίησης στους δρόμους (Πατριάρχου Κωνσταντίνου και Φωκών) γύρω από το νέο γήπεδο της ΑΕΚ είναι γεγονός από το πρωί της Δευτέρας (30/3), παρουσία και του δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας, Γιάννη Βούρου.

«Ένα ακόμα βήμα προς τα εμπρός! Το τελευταίο βήμα πριν από το όνειρο! Δεν μας σταματά τίποτα!», ήταν το σχετικό μήνυμα της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ για την έναρξη των εργασιών, τα οποία σηματοδοτούν και την είσοδο του έργου κατασκευής της «Αγιά-Σοφιάς» στην τελική ευθεία.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιάννης Βούρος επισήμανε για το ξεκίνημα των εργασιών:

«Είναι πολύ σημαντική μέρα για τη Νέα Φιλαδέλφεια. Μπαίνουμε στην τελική φάση για το μεγάλο έργο του γηπέδου της ΑΕΚ. Το αποτέλεσμα θα είναι τέτοιο που θα ξεχαστεί η όλη δυσπραγία της κίνησης. Να υπογραμμίσω εδώ τις συνθήκες των διαπραγματεύσεων που έγιναν τους τελευταίους μήνες και να εξάρουμε τη στάση της Περιφέρειας, του κ. Πατούλη, του αντίστοιχου αρμόδιου Υπουργείου, της DIMAND, της INTAKAT και των δικών μας ανθρώπων της δημοτικής αρχής. Δεν ευλογούμε τα γέννια μας αλλά ο Δήμος ήταν το αντικλείδι για να προχωρήσει ένα τέτοιο έργο ».

Όταν κλήθηκε να αναφερθεί στην αρωγή της νέας δημοτικής αρχής στην εξέλιξη των εργασιών σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, δεν θέλησε να σταθεί σε αυτό το κομμάτι: «Ας μη γυρίζουμε στο παρελθόν. Το παρελθόν είναι οι ρίζες για το μέλλον, αλλά δεν μου αρέσει να μεμψιμοιρώ. Το θέμα είναι πως το μεγάλο αυτό έργο υλοποιείται προς όφελος και της ΑΕΚ, αλλά και της ιστορικής μνήμης και του πολιτισμού. Αλλά και προς όφελος της πόλης μας, που θα καταταγεί σε αυτές που σέβονται τον πολιτισμό».

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου και το αν θα τελειώσει σε έναν χρόνο, είπε: «Δεν θα είμαι τόσο αισιόδοξος, γιατί ποτέ δεν ξέρεις όταν σκάβεις τι μπορείς να συναντήσεις. Ας βάλουμε ένα χρονοδιάγραμμα 16 μηνών για να είμαστε μέσα».

Τέλος, δεσμεύτηκε απέναντι στους πολίτες για το αποτέλεσμα: «Δεν θα γίνει κάτι αντιαισθητικό. Θέλω να το ξέρουν αυτό οι πολίτες. Θα δημιουργηθεί ένα πάρκο και θα αλλάξει όλη η Νέα Φιλαδέλφεια και η Χαλκηδόνα. Θα παραδοθεί ένα πάρκο 10 στρεμμάτων με πράσινο κάτι το οποίο δεν υπήρχε. Υπήρχαν μόνο στενοί δρόμοι. Δεν είναι ότι βυθίζουμε το δρόμο. Από πάνω θα υπάρχει 10 στρέμματα όπου εκεί που ήταν τσιμένο όλο αυτό θα γίνει πάρκο. Θα έχουμε την τύχη, την ευλογία και τα χρήματα να αλλάξουμε όλη την εικόνα της περιοχής, όχι μόνο τη βιτρίνα, αλλά και επί της ουσίας. Ειναι ενα πρωτο βημα για να αλλαξει ολξη η πολη οψη».