Πεδράο – Ντέιβερσον: Δύο περιπτώσεις με ομοιότητες

Οι δύο Βραζιλιάνοι είναι στο στόχαστρο των Πειραιωτών και έχουν ένα κοινό σημείο. Θέλουν και οι δύο να αποχωρήσουν από τις ομάδες τους για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

Πεδράο – Ντέιβερσον: Δύο περιπτώσεις με ομοιότητες

Πεδράο (25 χρονών, στόπερ) και Ντέιβερσον (27 χρονών, επιθετικός)... Δύο παίκτες που απασχολούν τον Ολυμπιακό ή για την ακρίβεια ο Πέδρο Μαρτίνς έχει εισηγηθεί την απόκτησή τους και μένει να φανεί τις επόμενες μέρες τι θα συμβεί.

Πρόκειται για δύο εξαιρετικά δύσκολες περιπτώσεις. Πρόκειται για ποδοσφαιριστές που κοστίζουν ακριβά. Για τον μεν Πεδράο η Γκιμαράες ζητάει κοντά στα 4 εκατομμύρια ευρώ. Για τον δε Ντέιβερσον η Παλμέιρας για το 70% του παίκτη (το υπόλοιπο ποσοστό ανήκει στην Λεβάντε) ζητάει 5 με 6 εκ. ευρώ και δεν βάζει καθόλου στο τραπέζι το ενδεχόμενο του δανεισμού του.

Και οι δύο παίκτες όμως έχουν έναν κοινμό παρονομαστή που μπορεί στο μέλλον να παίξει καθοριστικό ρόλο στις συζητήσεις του Ολυμπιακού με τις Γκιμαράες και Παλμέιρας.

Τόσο ο Πεδράο, όσο και ο Ντέιβερσον θεωρούν ότι πρέπει να αποχωρήσουν από τις ομάδες τους. Όχι απαραίτητα για να πάνε στον Ολυμπιακό, αλλά επειδή ο καθένας για διαφορετικούς λόγους εκτιμάει ότι δεν έχει νόημα να συνεχίσουν σε Γκιμαράες και Παλμέιρας αντίστοιχα.

Ο Πεδράο δεν θα παίξει του χρόνου στην Ευρώπη με την Γκιμαράες, καθώς δεν κατάφερε να κερδίσει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Βρίσκεται τρία χρόνια στην Βιτόρια και θεωρεί ότι ο κύκλος του έχει κλείσει. Δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός που ενδιαφέρεται. Ακούγεται έντονα ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από την Ιταλία.

Ο Ντέιβερσον από την πλευρά του έχει τσακωθεί με τη διοίκηση της Παλμέιρας, ενώ και με τον προπονητή δεν έχει τις καλύτερες σχέσεις. Μονίμως “καίγεται” στο ζέσταμα, στα τελευταία ματς δεν έχει παίξει λεπτό, η Παλμέιρας απέκτησε άλλον έναν επιθετικό που θα ενσωματωθεί στο δυναμικό της τον Ιούλιο και όλα αυτά τον οδηγούν στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει να αναζητήσει αλλού την τύχη του.

Βλέποντας ότι δεν θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, θα πιέσει από την πλευρά του την Παλμέιρας να τον αφήσει να πάει σε άλλη ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του. Επαναλαμβάνουμε ότι οι Βραζιλιάνοι δεν συζητούν καν για δανεισμό. Από την άλλη όμως, αν δεν βρεθεί κάποια πρόταση που να ικανοποιεί την Παλμέιρας για την αγορά του ποδοσφαιριστή, από το να μείνει στο ράφι ο Ντέιβερσον και να βλέπει τα ματς από την εξέδρα ή τον πάγκο, είναι προτιμότερο να δοθεί κάπου δανεικός...