Ο Aμπέλ Φερέιρα επαινεί την Ελλάδα και ζητά από την UEFA να ακυρώσει διοργανώσεις

Ο Αμπέλ Φερέιρα μιλώντας στην "A' BOLA κάλεσε την UEFA να ακυρώσει το Champions και το Europa League πριν πάρει αποφάσεις για τα πρωταθλήματα.

Ο Aμπέλ Φερέιρα επαινεί την Ελλάδα και ζητά από την UEFA να ακυρώσει διοργανώσεις

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέιρα μίλησε στην "A' BOLA" για το πώς βιώνει την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα και αναφέρθηκε στις αποφάσεις που καλείται να λάβει η UEFA.

O Πορτογάλος τεχνικός έχει αποκλειστεί στη Θεσσαλονίκη ενώ η οικογένειά του βρίσκεται στην πατρίδα του.

«Δεν είναι ποτέ εύκολο να είσαι μακριά από την οικογένειά σου. Ευτυχώς υπάρχει η τεχνολογία, τα τηλέφωνα που μου επιτρέπουν να είμαστε σε επαφή με αυτούς, τους φίλους και τους παίκτες. Έχω δημιουργήσει μια καινούρια καθημερινή ρουτίνα. Έχω ένα πρόγραμμα προπόνησης, μετά διαβάζω, μετά ετοιμάζω το φαγητό μου. Το απόγευμα θα δω κάποια ταινία, αλλά κυρίως ντοκιμαντέρ» είπε.

Ο Φερέιρα έπλεξε το εγκώμιο στις ελληνικές Αρχές για την εγρήγορσή τους στη λήψη μέτρων κατά της πανδημίας:

«Πρέπει να εξάρω την ετοιμότητα των ελληνικών αρχών που έχουν αφήσει μόνο τα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ ανοιχτά. Χθες, τα μέτρα έγιναν ακόμα πιο σκληρά. Πρέπει να έχουν επίσημη εξουσιοδότηση και να δικαιολογούμε τον λόγο για τον οποίον βγαίνουμε εκτός σπιτιού. Τι συμβαίνει στην Ιταλία και την Ισπανία που είναι μεγαλύτερες χώρες; Είναι ντροπή! Η Ελλάδα, σε αυτό το σημείο έχει παραδειγματική συμπεριφορά».

Για την επόμενη μέρα του ποδοσφαίρου, ο Φερέιρα έχει άποψη και καλεί την UEFA να λάβει γενναίες αποφάσεις:

«Πώς είναι δυνατόν να ξεκινήσουμε προπονήσεις σε 15 ημέρες και να βρεθούμε από μια ασφαλή κατάσταση στο σπίτι, σε μια ανταγωνιστική λειτουργία; Θα διεξάγονται 10 παιχνίδια σε ένα μήνα; Αν συμβεί αυτό, θα τεθεί σε κίνδυνο η επόμενη σεζόν» είπε.

Και συνέχισε: Οι άνθρωποι που αποφασίζουν θα πρέπει να ακούν περισσότερο τους προπονητές και τους παίκτες. Όλοι περιμένουν την UEFA να έχει το θάρρος να ακυρώσει το Champions και το Europa League πριν αποφασίσει κάτι για τα πρωταθλήματα, είτε αυτά θα τελειώσουν είτε δεν θα τελειώσουν. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί σε παγκόσμιο επίπεδο»