Ποιον δεν θα έπαιρνε ο Ολυμπιακός, αν ο Ματέο Γκαρσία έπιανε λιμάνι!

Ο Ματέο Γκαρσία ουσιαστικά επιβεβαίωσε στην Αργεντινή ότι είχε συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό, αλλά ας όψεται ο ιδιόρρυθμος πρόεδρος της Λας Πάλμας. Ποιος παίκτης δεν θα έπιανε τελικά λιμάνι, αν ο Γκαρσία ντυνόταν στα κόκκινα.

Ποιον δεν θα έπαιρνε ο Ολυμπιακός, αν ο Ματέο Γκαρσία έπιανε λιμάνι!

Τέτοια εποχή που σοβαρή επικαιρότητα δεν υπάρχει στο ποδόσφαιρο παρά μόνο τα διάφορα σενάρια για το πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί να γίνει η επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων, κυκλοφορούν συνεντεύξεις που κρύβουν αρκετές παρασκηνιακές ιστορίες σε μεταγραφικής φύσεως ζητήματα.

Μία εξ αυτών ήταν η συνέντευξη που έδωσε ο Ματέο Γκαρσία στην Αργεντινή και στην οποία επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι τα είχε βρει σε όλα με τον Ολυμπιακό, αλλά η Λας Πάλμας δεν είχε ανάψει το «πράσινο φως» για να πάρει το αεροπλάνο για Ελλάδα.

Ματέο Γκαρσία: Η συμφωνία για μεταγραφή και το σκληρό χτύπημα από Ολυμπιακό

Η αλήθεια είναι ότι ο ιδιόρρυθμος πρόεδρος των νησιωτών, Μιγκέλ Άνχελ Ραμίρεθ είχε βγάλει τα... συκώτια των ανθρώπων του Ολυμπιακού στις διαπραγματεύσεις. Πρώτα απ’ όλα τον Ματέο Γκαρσία τον ήθελε πολύ ο Πέδρο Μαρτίνς. Του είχε «γυαλίσει» από την περσινή σεζόν, όταν ο νεαρός Αργεντινός έπαιζε στον Άρη. Ο Μαρτίνς λοιπόν είχε προκρίνει την περίπτωσή του και ο Ολυμπιακός πάλευε να τον ξαναφέρει στην Ελλάδα περίπου τρεις μήνες.

Ωστόσο, ο Ραμίρες τη μία μέρα έλεγε ότι θέλει 1,5 εκ. ευρώ, την επόμενη 3 εκατομμύρια, την μεθεπόμενη ότι έχει σούπερ προσφορά 5 εκατομμυρίων από το Μεξικό και τελικά κατέληξε στον Ερυθρό Αστέρα με κάτι λιγότερο από 2 εκατομμύρια ευρώ. Ο ίδιος ο Ματέο Γκαρσία είπε ότι δεν πήγε με το ζόρι στο Βελιγράδι, ωστόσο, το ξέρουν και οι... πέτρες στο Λας Πάλμας ότι ο ισχυρός άνδρας της ισπανικής ομάδας δεν έκανε το χατίρι του ποδοσφαιριστή. Ο Αργεντινός προτιμούσε να μετακομίσει στον Πειραιά παρά στο Βελιγράδι. Ως δεύτερη επιλογή είχε τον Ερυθρό Αστέρα. Τι να κάνει όμως; Η Λας Πάλμας τον έστειλε στον Ερυθρό Αστέρα.

Πάντως, αν ο Γκαρσία έπιανε λιμάνι, δεν θα είχε έρθει ένας άλλος Αργεντινός στην Ελλάδα. Ο λόγος για τον Μάξι Λοβέρα. Ουσιαστικά, ο Μαρτίνς στράφηκε στην περίπτωση του Λοβέρα όταν ο Γκαρσία χάθηκε οριστικά για τους Πειραιώτες. Αν ο πρώην άσος του Άρη ντυνόταν στα ερυθρόλευκα, τότε ο Λοβέρα δεν θα έκανε για πρώτη φορά στη ζωή του το υπερατλαντικό ταξίδι για να δοκιμάσει την τύχη του στην Ευρώπη.