Ματέο Γκαρσία: Η συμφωνία για μεταγραφή και το σκληρό χτύπημα από Ολυμπιακό

Ο Ματέο Γκαρσία αναφέρθηκε στη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό που δεν έγινε και στο σκληρό χτύπημα που πήρε από τους «ερυθρόλευκους» στο Champions League.

Ματέο Γκαρσία: Η συμφωνία για μεταγραφή και το σκληρό χτύπημα από Ολυμπιακό

Ο Ματέο Γκαρσία, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην αργεντίνικη ιστοσελίδα mundod.lavoz, αποκάλυψε πως είχε συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, προτού καταλήξει στον Ερυθρό Αστέρα.

Στο αφιέρωμα που έκανε η ιστοσελίδα, ο 23χρονος πρώην επιθετικός του Άρη εξήγησε μεταξύ άλλων γιατί χάλασε η μετακίνησή του στον Πειραιά: «Το περασμένο καλοκαίρι, όταν επέστρεψα από τις διακοπές μου, πήγα στο προπονητικό κέντρο της Λας Πάλμας, όπου ενημερώθηκα από τον σύλλογο πως θα με πουλήσουν, από τη στιγμή που υπήρχε ενδιαφέρον από αρκετούς συλλόγους για την απόκτησή μου».

Και συνέχισε: «Ήταν τέσσερις-πέντε ομάδες έτοιμες να καταθέσουν πρόταση. Ανάμεσά τους ο Ερυθρός Αστέρας, ένας σύλλογος από το Βέλγιο (Άντερλεχτ), μία αγγλική ομάδα (Μπέρμιγχαμ) και επίσης μία ομάδα από την Ελλάδα (Ολυμπιακός). Στην ουσία υπήρχε συμφωνία με τον Ολυμπιακό, αλλά συνέβησαν κάποια πράγματα με τη Λας Πάλμας και δεν ολοκληρώθηκε η μετακίνηση».

Ο Γκαρσία μίλησε για την επαφή που είχε με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς: «Ο προπονητής επικοινώνησε μαζί μου και είπε πως με προόριζαν για βασικό. Τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Ερυθρός Αστέρας με ήθελαν, από τη στιγμή που μετείχαν στα πλέι οφ του Champions League. Νομίζω πως ο Ερυθρός Αστέρας ήταν μια καλή επιλογή. Είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος, ο κορυφαίος στη Σερβία, που διεκδικεί πάντα το πρωτάθλημα».

Για να γίνει ωστόσο η μεταγραφή χρειάστηκε να καταβάλει ο Αστέρας 2,2 εκατομμύρια ευρώ στη Λας Πάλμας. Με τη σερβική ομάδα ο Γκαρσία αγωνίστηκε στο Champions League τη φετινή σεζόν.

«Παίξαμε με Τότεναμ, Μπάγερν Μονάχου και Ολυμπιακό. Δεν πήγαν πολύ καλά τα πράγματα για εμάς, αλλά είχαμε ακόμα την ευκαιρία να κατακτήσουμε την τρίτη θέση και να παίξουμε στο Europa League. Ήμασταν λίγα λεπτά μακριά από τον στόχο μας, αλλά χάσαμε την τελευταία αγωνιστική από τον Ολυμπιακό... Ήταν ένα σκληρό χτύπημα. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, ωραίες και άσχημες στιγμές».

Αναφερόμενος στην εξάπλωση του κορονοϊού στη Σερβία, ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής είπε: «Το πρωτάθλημα έχει διακοπεί. Δεν έχουμε προπονηθεί για αρκετές μέρες και δεν βγαίνουμε έξω από το σπίτι. Μπορεί να μην έχουν καταγραφεί πολλοί θάνατοι, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες και η κατάσταση να μην είναι τόσο σοβαρή, ωστόσο παραμένουμε σε καραντίνα.Τα ματς και οι προπονήσεις έχουν αναβληθεί. Βρισκόμαστε στα σπίτια μας, γυμναζόμαστε και περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί».