Τα πέντε συμβόλαια που λήγουν στον Ολυμπιακό

Ένα περίεργο καλοκαίρι περιμένει τον Ολυμπιακό, το οποίο σίγουρα λόγω των εξελίξεων θα έχει και αρκετές διαφοροποιήσεις. Ποια συμβόλαια λήγουν και τι γίνεται.

Τα πέντε συμβόλαια που λήγουν στον Ολυμπιακό

Είτε με τον έναν, είτε με τον άλλον τρόπο η σεζόν θα ολοκληρωθεί. Ο Ολυμπιακός έχει ήδη ανοίξει μία σημαντική διαφορά από τον ΠΑΟΚ, αλλά το τι θα γίνει στο τέλος θα το μάθουμε σε μερικές εβδομάδες. Η UEFA και με τις χθεσινές της διευκρινίσεις έδειξε ότι πρόθεση της είναι να ολοκληρωθούν οι εγχώριες διοργανώσεις. Αυτό ενδιαφέρει σε πρώτη φάση την ομοσπονδία άσχετα από το αν θα τα καταφέρει ή όχι. Όπως και να 'χει υπάρχουν και κάποια θέματα που απασχολούν τους συλλόγους.

Ένα από αυτά έχει να κάνει φυσικά με τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών. Και στον Ολυμπιακό έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους ότι υπάρχουν ποδοσφαιριστές που στις 30 Ιουνίου λήγουν τα συμβόλαια τους. Του Ομάρ Ελαμπντελαουί το θέμα είναι ξεχωριστή περίπτωση και γι' αυτό τον έχουμε αφήσει εκτός. Είναι όμως ακόμη πέντε περιπτώσεις που στο τέλος του Ιούνη θα δουν το συμβόλαιο τους να εκπνέει και φυσικά στον Ολυμπιακό πρέπει να δουν τι θα συμβεί. Λίγο πολύ με τους περισσότερους το τοπίο έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει.

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις. Γύρισε στον Ολυμπιακό στο δεύτερο μισό της σεζόν 2018-2019 και φέτος έχει δώσει σημαντικές λύσεις στην ομάδα του Πειραιά. Ο Αβραάμ είναι 35 ετών και στον Ολυμπιακό έχουν πολύ καλή άποψη για έναν άνθρωπο που προσφέρει πολλά και εντός αποδυτηρίων. Είναι ένας σημαντικός παράγοντας που τον λαμβάνουν υπόψη τους οι "ερυθρόλευκοι".

Το συμβόλαιο του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, όμως, στη συμφωνία που είχαν κάνει οι δύο πλευρές υπάρχει και συν ένα, το οποίο θα ενεργοποιήσει ο σύλλογος αν το θέλει. Ο Λάζαρος τον Φλεβάρη του 2019 υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού και επέστρεψε στη δράση τον Δεκέμβριο του 2019. Μέχρι στιγμής έχει παίξει σε μόλις επτά παιχνίδια με ένα γκολ και το τελευταίο διάστημα ήταν μονίμως εκτός αποστολής. Οι πιθανότητες παραμονής δεν είναι με το μέρος του, αλλά η τελική απόφαση θα παρθεί από τη διοίκηση του Ολυμπιακού.

Ο Αχμέντ Χασάν είναι σε μία άλλη κατηγορία. Έχει έρθει στην Ελλάδα με τη μορφή του δανεισμού από τη Μπράγκα. Ο Αιγύπτιος επιθετικός επέστρεψε στον Ολυμπιακό κατόπιν εισήγησης του Πέδρο Μαρτίνς και έχει σημειώσει τέσσερα γκολ. Για να τον κάνει δικό του ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ενεργοποιήσει τη ρήτρα των 2,5 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνει η συμφωνία με τους Πορτογάλους. Είναι δεδομένο πως στον Πέδρο Μαρτίνς κάνει πολύ ο Χασάν και ο παίκτης παρά την αγωνιστική του απραξία έδειξε πως προσαρμόστηκε γρήγορα στα δεδομένα του Ολυμπιακού. Έχει πολλές πιθανότητες να μείνει στον Πειραιά.

Ο Μπρούνο Γκασπάρ αποκτήθηκε με τη μορφή του δανεισμού από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Μέχρι τώρα έχει κάνει 14 συμμετοχές με την ερυθρόλευκη φανέλα και είναι ένας ποδοσφαιριστής που περισσότερο έμενε εκτός αποστολής. Το τελευταίο διάστημα πήρε χρόνο, αλλά είναι αλήθεια ότι δεν έχει πείσει. Για τον κάνει δικό του ο Ολυμπιακός θα πρέπει να πληρώσει στους Πορτογάλους 1,5 εκατ. ευρώ κάτι που μοιάζει δύσκολο.

Στο τέλος Ιουνίου λήγει και το συμβόλαιο του Εμρέ Μορ, ο οποίος είναι δανεικός από τη Θέλτα. Ο Τούρκος αν και ήθελε να κάνει επανεκκίνηση της καριέρας του κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να το έχει πετύχει. Με 47 λεπτά που έχει στην… πλάτη του πολύ δύσκολο θα πληρώσει ο Ολυμπιακός τα 4 εκατ. ευρώ για να τον κάνει μόνιμο κάτοικο Πειραιά.