Να μείνει στον αφρό ο Ολυμπιακός

Δεν είναι ευοίωνα τα μηνύματα για τη φετινή σεζόν, για την οποία όλα δείχνουν ότι πάμε σε ένα βίαιο τέλος με αβέβαιο μέλλον, αλλά στον Ολυμπιακό οφείλουν να δείξουν ψυχραιμία για τη νέα χρονιά.

Να μείνει στον αφρό ο Ολυμπιακός

Όλη η ποδοσφαιρική Ευρώπη περίμενε την τηλεδιάσκεψη της UEFA για να μάθει τις αποφάσεις της. Το ίδιο περίμεναν και στον Ολυμπιακό και ο Πέδρο Μαρτίνς. Οι καταστάσεις που βιώνουν άπαντες είναι πρωτόγνωρες και το χειρότερο όλων είναι πως κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει.

Επί της ουσίας και η συνομοσπονδία δεν ανακοίνωσε επίσημα κάτι εκτός από τη μετάθεση του Euro για το καλοκαίρι του 2021. Κατά τα άλλα, απόφαση για τα πρωταθλήματα δεν μπορεί να πάρει, διότι δεν μπορεί και να ξέρει ποια θα είναι η κατάσταση αύριο. Πώς να ξέρει ποια θα είναι σε ένα μήνα;

Κάπως έτσι και στον Ολυμπιακό έχουν μείνει στο σημείο μηδέν. Δεν ξέρουν τι θα γίνει και περιμένουν και αυτοί κλεισμένοι στα σπίτια τους. Ποδοσφαιριστές και Μαρτίνς βιώνουν πολύ δύσκολες στιγμές, αλλά αυτό ισχύει για όλους τους συλλόγους της ηπείρου μας. Επί της ουσίας δεν έμαθαν τίποτα στον Πειραιά, ούτε ξέρουν πότε θα παίξουν ξανά, ούτε τι θα γίνει. Ελπίζουν όλοι να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα τον επόμενο μήνα και πράγματι να τελειώσουν στο τέλος Ιουνίου, έτσι όπως το έχει στο μυαλό της η UEFA.

Βέβαια η πραγματικότητα είναι πως στον Ολυμπιακό βλέπουν τα πάντα να είναι στον… αέρα. Δεν μπορούν να προγραμματίσουν τι θα κάνουν την επόμενη αγωνιστική περίοδο, δεν ξέρουν καν πώς και πότε θα τελειώσει αυτή. Τι θα γίνει με την Ευρώπη και τι θα γίνει με το πρωτάθλημα. Σε μία πρώτη ανάγνωση το πιθανότερο είναι πως θα παιχτούν τα ματς των Champions League και Europa League.

Ο Ολυμπιακός όλο αυτό το διάστημα θα δει τα πάντα να «νεκρώνουν» και οι υποθέσεις του να είναι στον… αέρα. Τώρα όμως είναι που χρειάζεται ψυχραιμία και ηρεμία απ' όλους προκειμένου η ομάδα να χτίσει την επόμενη σεζόν, διότι βλέπει αυτή που εξελισσόταν τόσο καλά να τελειώνει με τον πιο βίαιο τρόπο. Όλοι οφείλουν να δείξουν σοβαρότητα και υπευθυνότητα, διότι όταν περάσει ο εφιάλτης θα πρέπει να βάλουν την ομάδα ξανά στον αφρό. Είναι κάτι πρωτόγνωρο, κάτι για το οποίο κανείς δεν έχει ανάλογη εμπειρία, όμως τώρα χρειάζεται μεγάλη προσοχή.