Να βάλουν... πλάτη οι παίκτες στο πιο δύσκολο δίμηνο του Ολυμπιακού

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό τα μέτρα λόγω πανδημίας θα είναι αυστηρά για το επόμενο δίμηνο, όπερ σημαίνει ότι μπάλα στην Ελλάδα δεν θα παιχτεί. Σε αυτό το διάστημα οφείλουν οι παίκτες του Ολυμπιακού να βάλουν... πλάτη λόγω Γουλβς

Να βάλουν... πλάτη οι παίκτες στο πιο δύσκολο δίμηνο του Ολυμπιακού

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «πόλεμο». Πρόσθεσε ότι «είμαστε στην αρχή της μάχης που θα είναι δύσκολη, ειδικά στο επόμενο δίμηνο». Το ποδόσφαιρο φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να μην πληγεί από την πανδημία. Η UEFA ανακοίνωσε ορισμένα πράγματα, ανέβαλε το Euro, ενημέρωσε ότι επιθυμία της είναι να ολοκληρωθούν τα εγχώρια πρωταθλήματα έως τις 30 Ιουνίου (κορονοϊού επιτρέποντος φυσικά) και ο Έλληνας πρωθυπουργός ουσιαστικά έθεσε σε... αργία τη χώρα για τους επόμενους δύο μήνες.

Αυτό σημαίνει ότι για τις προσεχείς 60 μέρες δεν θα υπάρχει ποδόσφαιρο, δεν θα υπάρχουν ομαδικές προπονήσεις, δεν θα υπάρχει τίποτα! Πρόκειται για μία απολύτως φυσιολογική εξέλιξη και τα μέτρα που έχουν παρθεί (και θα παρθούν) είναι επίσης απολύτως φυσιολογικά, γιατί μόνο έτσι μπορεί να καταπολεμηθεί ο «αόρατος εχθρός» που εισέβαλε βίαια στη ζωή όλων μας.

Επιστρέφοντας όμως στην... ποδοσφαιρική πραγματικότητα, το προσεχές δίμηνο θα είναι το πιο δύσκολο δίμηνο των τελευταίων ετών στον Ολυμπιακό! Και σε αυτό το διάστημα θα πρέπει να βάλουν πλάτη οι παίκτες. Ξεκάθαρα πράγματα... Θα πρέπει να κατανοήσουν άπαντες, αν και φαίνεται σε πρώτη φάση ότι έχουν πάρει πολύ σοβαρά την κατάσταση, ότι θα ξαναπαίξουν ποδόσφαιρο μέσα στη σεζόν. Το πότε είναι άγνωστο, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα παίξουν. Αντιλαμβανόμαστε ότι δεν είναι και το πιο εύκολο για έναν ποδοσφαιριστή να έχει καθαρό το μυαλό του όταν είναι... εσώκλειστος (σ.σ. ούτε ο απλός πολίτης νιώθει υπέροχα όταν είναι "φυλακισμένος" στο ίδιο του το σπίτι του), αλλά οφείλουν να το κατανοήσουν ότι δεν γίνεται και διαφορετικά.

Το πιθανότερο είναι να μην ξαναδούμε φέτος Super League. Το ότι ο πρωθυπουργός είπε ότι οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι δύσκολοι για την Ελλάδα, δεν σημαίνει ότι στις 17 -18 Μαϊου θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Ο ιός είναι ύπουλος, μεταδίδεται με απίστευτα γρήγορους ρυθμούς και δεν χωρούν σε τέτοιες καταστάσεις ούτε χρονοδιαγράμματα, ούτε οποιασδήποτε μορφής πλαίσιο. Η αλήθεια είναι σκληρή: όταν οι επιστήμονες βγαίνουν στις τηλεοράσεις και αναφέρουν ότι γίνονται εκτιμήσεις για μεγάλη έξαρση στη χώρα μας προς τα τέλη Απριλίου, πώς θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα και θα ολοκληρωθεί έως τις 30 Ιουνίου; Μοιάζει απίθανο...

Οι παίκτες του Ολυμπιακού από την πλευρά τους, έχουν την υποχρέωση να προπονηθούν και να φερθούν ως επαγγελματίες το επόμενο πολύ δύσκολο διάστημα, αυτό που κάνουν δηλαδή από το ξεκίνημα της σεζόν. Κι αυτό, γιατί το παιχνίδι με την Γουλβς θα διεξαχθεί κανονικά. Μπορεί το ελληνικό πρωτάθλημα να οδεύει προς οριστική διακοπή αν δεν αλλάξει θεαματικά η κατάσταση με τον κορονοϊό, αλλά με τους «λύκους» θα ανταμώσουν σίγουρα οι Πειραιώτες.

Η UEFA στην ανακοίνωσή της, ναι μεν τα άφησε όλα στον «αέρα» σε ό,τι έχει να κάνει με το φετινό Champions League και το Europa League, αλλά να είστε σίγουροι ότι θα κάνει τα πάντα για να ολοκληρωθούν οι δύο διοργανώσεις. Ακόμα κι αν χρειαστεί να γίνουν οι αγώνες κεκλεισμένων των θυρών ή σε ουδέτερα γήπεδα.

Οι παίκτες λοιπόν οφείλουν πρώτα απ’ όλα να σεβαστούν τους εαυτούς τους, να τιμήσουν το συμβόλαιό τους και το επόμενο διάστημα που για όλους μας θα είναι εξαιρετικά δύσκολο, να είναι «τύπος και υπογραμμός» στις προπονήσεις τους. Να ακολουθούν με θρησκευτική ευλάβεια τα προγράμματα που τους έχουν δοθεί και να κυνηγήσουν το όνειρό τους όταν θα φτάσει η στιγμή που θα δώσουν τον επαναληπτικό με την Γουλβς.