Μην ξεχάσουν τους... διεθνείς

Το πείραμα Μπορμπαλάν πέτυχε. Γι΄αυτό του χρόνου σε όλα τα ντέρμπι θα βάζουν...Έλληνες! Γράφει ο Χρήστος Μεγγλίδης.

Μην ξεχάσουν τους... διεθνείς

Ο Ισπανός διαιτητής του τελικού απέβαλλε τρεις ποδοσφαιριστές, έδωσε ένα πέναλτι, έβγαλε κίτρινη κάρτα σχεδόν σε όλους τους παίκτες των δύο ομάδων, πήρε την αμοιβή του και φεύγει για την πατρίδα του.

Ο άνθρωπος σε όλα δίκιο είχε. Άντε να έχασε ένα δυο φάουλ και να έγινε κι ένα λάθος οφσάιντ από τους βοηθούς του. Ουδείς ασχολήθηκε. Ούτε οι παίκτες, οι προπονητές, οι οπαδοί, κανένας. Ούτε θα γίνει καμία ανάλυση των επίμαχων φάσεων με 42 διαφορετικές γνώμες, ούτε τίποτα.

Ας υποθέσουμε ότι στη θέση του ήταν Έλληνας. Οποιοσδήποτε. Και έπαιρνε αυτές τις αποφάσεις σε ένα τέτοιο ματς. Θα τέλειωνε το ματς; Ποτέ των ποτών. Ακόμα εκεί θα ήταν, πιθανώς κρυμμένος σε τίποτα αποδυτήρια να μιλάει στα τηλέφωνα με τον έναν και με τον άλλον για να του πουν τι αποφάσισε. Κοσμίως ή όχι κοσμίως. Η κριτική θα συνεχιζόταν μέχρι να αρχίσει η επόμενη σεζόν, θα γίνονταν καμιά δεκαριά δικαστήρια, τιμωρίες, εφέσεις, επεισόδια μεταξύ παικτών, παραγόντων, οπαδών και όλα αυτά τα ωραία που κάθε φορά συμβαίνουν. Όλα αυτά τα άρρωστα που έχουν εξυγιανθεί με την εξυγίανση. Όλα αυτά τα βρώμικα που έχουν καθαρίσει με την κάθαρση.

Ο Μπορμπαλάν θα πάει σπίτι του μια χαρά και το ελληνικό ποδόσφαιρο θα συνεχίσει τη ζωή του. Διότι στα επόμενα ντέρμπι της νέας σεζόν, το περιβάλλον των ελληνικών γηπέδων θα «σηκώσει» ξανά τους Έλληνες ρέφερι και δεν θα χρειαστεί να τους απολογηθεί ξανά ο Περέιρα. Θα ορίζονται αυτοί που θέλουν οι εξυγιαντές να ορίζονται. Θα θυμηθούν ξανά ότι έχουμε διεθνείς διαιτητές, θα συνεχιστεί αυτή η ωραία ιστορία με όσα συνέβησαν φέτος στα ντέρμπι της Λίγκας.

Αυτός ο τελικός θα μείνει στην ιστορία όχι γιατί ο ΠΑΟΚ νίκησε εύκολα την «ξεζουμισμένη» ΑΕΚ, όχι για τα επεισόδια που δυο μέρες ταλαιπώρησαν την πρωτεύουσα, όχι για τις μάσκες με τον Ιβάν Σαββίδη και τις δηλώσεις του Λουτσέσκου και του Κωνσταντινίδη ότι τους έκλεψαν το πρωτάθλημα ακόμα και την ώρα που σήκωναν το Κύπελλο! Θα μείνει στην ιστορία επειδή δημιουργεί ένα «δεδικασμένο» που δύσκολα δεν θα χρησιμοποιηθεί όταν θα έρθει η ώρα να ξαναγίνει ντέρμπι σε «δύσκολο περιβάλλον» για τους Έλληνες διαιτητές. Δηλαδή το... πρώτο της επόμενης περιόδου. Κι εκεί θα αρχίσουν νέες ιστορίες και καβγάδες.

Σύντομα θα πέσουν οι μάσκες και φυσικά δεν θα είναι αυτές που φορούσαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ για να τιμήσουν τον ιδιοκτήτη τους...