Εξυγίανση...

Το ελληνικό ποδόσφαιρο μπήκε πολύ σωστά και ομόφωνα σε «καραντίνα», όπως συμβαίνει σχεδόν παντού. Η πραγματική εξυγίανση έχει να κάνει με την αντιμετώπιση της επιδημίας, αλλά κι άλλες «εξυγιαντικές» ιδέες θα μπουν. Να είστε βέβαιοι.

Εξυγίανση...

Ήταν προφανώς απολύτως σωστή η απόφαση της ελληνικής λίγκας να διακόψει το πρωτάθλημα μέχρι να αντιμετωπιστεί το παγκόσμιο πρόβλημα. Και ήταν ομόφωνη, όπως τελικά επιβεβαιώθηκε, παρά τα σενάρια περί του αντιθέτου που ενέπλεκαν τον Ολυμπιακό. Την ώρα που ο Ολυμπιακός έδινε ευρωπαϊκό αγώνα πολύ κρίσιμο όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά για ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν συνέβαινε μόνο το παράλογο να έπρεπε να ασχολούνται άνθρωποί του στην επιτροπή εφέσεων μέχρι μετά τα μεσάνυχτα με την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας, αλλά και να βγαίνουν όλα αυτά τα σενάρια περί επιθυμίας του Ολυμπιακού να μη διακοπεί το πρωτάθλημα. Όπως και θέσεις από εκπροσώπους του αντίπαλού του, ότι ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που αλλάζει γνώμη για διάφορα θέματα. Την ώρα που οι Πειραιώτες προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν μια αγγλική ομάδα για να συνεχίσουν να δίνουν βαθμούς στο καταρρακωμένο διεθνώς ελληνικό ποδόσφαιρο, έπρεπε να ασχολούνται και με τέτοια.

Τώρα που υπάρχει διακοπή και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, δίχως κανείς να μπορεί να προβλέψει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση σε όλα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα στα οποία μπήκε προσωρινό «λουκέτο» μέχρι να αντιμετωπιστεί επιτυχώς αυτή η τόσο σοβαρή και επικίνδυνη κατάσταση, θα πρέπει να μπει ένα τέλος σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τις εγχώριες ποδοσφαιρικές κόντρες. Να αποφευχθούν επικοινωνιακά τεχνάσματα αστείας υπόστασης και να περιμένουν όλοι να καταλαγιάσει το τεράστιο πρόβλημα ώστε να ληφθούν αποφάσεις που έχουν να κάνουν με το μέλλον του ελληνικού πρωταθλήματος και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η μοναδική εξυγίανση έχει να κάνει και στην Ελλάδα με το ζήτημα του ιού, οι όποιες άλλες «εξυγιάνσεις» αποτελούν μεγαλύτερη γελοιότητα ακόμη και από εκείνη που συνιστούσε η έμπνευσή τους.

Αλλά τίποτε δεν μπορεί να αποκλειστεί. Οι τακτικές προστασίας της δήθεν ποδοσφαιρικής εξυγίανσης στο ποδόσφαιρο της χώρας μας υπήρξαν, υπάρχουν και όπως φαίνεται θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Οποιαδήποτε ιδέα από το εξωτερικό θα είναι «καλοδεχούμενη».Για παράδειγμα στην Αγγλία, υπήρξε πρόταση από την Γουέστ Χαμ να ακυρωθεί εντελώς η φετινή σεζόν εάν δεν ολοκληρωθεί! Να μην είναι δηλαδή πρωταθλήτρια η Λίβερπουλ που έχει μια τεράστια διαφορά και χρειάζεται μόνο μαθηματική επιβεβαίωση. Εδώ μπορεί να ακούσουμε διάφορα, όχι απλά να ακυρωθεί όλη η σεζόν εάν δεν τελειώσει και να μην αναδειχτεί πρωταθλητής ο Ολυμπιακός που έχει διαφορά αυτή τη στιγμή 14 βαθμών από τον δεύτερο. Με εκκρεμείς δικαστικές αποφάσεις που μπορεί να μειώσουν ή να αυξήσουν αυτή την απόσταση. Αλλά μπορεί να ακούσουμε και ότι δεν θα πρέπει να ισχύσουν και οι ίδιες οι δικαστικές αποφάσεις. Ποιος ξέρει τί μπορεί να ακούσουμε.

Προφανώς και όλα αυτά ετούτες τις ώρες μικρή σημασία έχουν. Ελάχιστη. Τιποτένια. Αλλά μέσα στη γενικότερη σύγχυση και αβεβαιότητα, το «μπάχαλο» σε έναν χώρο που μας αφορά και με αυτόν ασχολούμαστε, μπορεί να βρει τρόπους όχι απλώς «εξυγίανσης», αλλά και… θριάμβου. Μεγάλη προσοχή απ’ όλους τους υπεύθυνους ώστε να μη συμβεί κάτι τέτοιο…