Έφεση και ο Ολυμπιακός, δεν θέλει τακτικούς δικαστές ο ΠΑΟΚ

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός κατέθεσε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης για αφαίρεση επτά βαθμών από τον ΠΑΟΚ. Τι ζητούν οι Θεσσαλονικείς στη δική τους έφεση.

Έφεση και ο Ολυμπιακός, δεν θέλει τακτικούς δικαστές ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ έχει ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης της Super League με την οποία του έχει επιβληθεί ποινή αφαίρεσης επτά βαθμών για το θέμα της πολυιδιοκτησίας με τη Ξάνθη. Το ζήτημα σε όλη αυτή την ιστορία έχει να κάνει με το γεγονός πως η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν θέλει τους τακτικούς δικαστές στην ΕΠΟ.

ΠΑΟΚ: Την Πέμπτη (12/3) η έφεση για την αφαίρεση των επτά βαθμών

Δεν πέρασαν και πολλά χρόνια από τότε που ο ΠΑΟΚ είχε ξεσηκώσει τον κόσμο για να τοποθετηθούν τακτικοί δικαστές στα δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ. Όταν το είχε πετύχει μάλιστα είχε και το αίσθημα της δικαίωσης. Τώρα οι Θεσσαλονικείς στην έφεση που έχουν ασκήσει δεν θέλουν τους τακτικούς δικαστές.

Σε ένα σημείο της έφεσης του ο ΠΑΟΚ αναφέρει: «Η παρουσία των τακτικών δικαστών στα δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ είναι μια ελληνική πρωτοτυπία που αποτελεί στρέβλωση στην παγκόσμια ποδοσφαιρική κανονικότητα».

Συνεχίζοντας οι Θεσσαλονικείς αναφέρουν: «Σε καμία χώρα (τουλάχιστον από τις μη τριτοκοσμικές) δεν συναντάμε τακτικούς δικαστές στα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου».

Στο μεταξύ έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης δεν έκανε μόνο ο ΠΑΟΚ. Τόσο ο Ολυμπιακός όσο και η ΑΕΛ και ο Πανιώνιος κατέθεσαν έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης. Οι εφέσεις τους αφορούν στον κανονισμό που εφαρμόστηκε. Ναι μεν η κυβέρνηση προχώρησε σε τροπολογία, η οποία μετέτρεψε τον υποβιβασμό σε αφαίρεση βαθμών, αλλά αυτό δεν μπορεί να εφαρμοστεί από τη φετινή σεζόν, αλλά από την επόμενη. Γι’ αυτό και οι τρεις ομάδες έκαναν έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Στα αξιοσημείωτα, ωστόσο είναι και το γεγονός πως η δικάσιμος ορίστηκε για την Πέμπτη. Συγκεκριμένα στις 18:00 θα γίνει η δικάσιμος της υπόθεσης. Δηλαδή, τέσσερις ώρες πριν τη σέντρα του αγώνα με τη Γουλβς για τη φάση των «16» του Europa League.