Ολυμπιακός: Η «έκρηξη» και το όνειρο του Μπα

Το μεγάλο άλμα του Ουσεϊνού Μπα που από τη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας βρέθηκε βασικός στον Ολυμπιακό, στην εθνική Σενεγάλης και στα μπλοκάκια ευρωπαϊκών συλλόγων.

Ολυμπιακός: Η «έκρηξη» και το όνειρο του Μπα

Πριν ένα χρόνο ο Ουσεϊνού Μπα αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία με τη φανέλα της Γκαζελέκ Αζαξιό και μάλιστα έφτασε στο σημείο να παίξει και σε μπαράζ παραμονής. Η ομάδα του δεν κατάφερε να κερδίσει την παραμονή της, αφού υποβιβάστηκε στην τρίτη κατηγορία, αλλά ο Μπα άλλαξε εντελώς επίπεδο.

Ολυμπιακός: Στην εθνική Σενεγάλης ο Μπα, κλήσεις και για Σα, Σεμέδο, Σισέ

Έφυγε από την Γκαζελέκ Αζαξιό για να κάνει ένα τεράστιο άλμα στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός βρέθηκε στην προετοιμασία του Ολυμπιακού, αλλά από την αρχή ήταν ξεκάθαρο πως στην κούρσα των στόπερ ήταν πολύ πίσω από τους υπόλοιπους.

Ολυμπιακός: Η επιστροφή του Μπα και η επιρροή του στην άμυνα

Ο Μπα από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στον Ρέντη είχε κερδίσει τις εντυπώσεις. Με τα καλύτερα λόγια μιλούσαν οι συμπαίκτες του και ο προπονητής του. Ένα παιδί χαμηλών τόνων που δούλευε πολύ σκληρά για να βελτιώνεται και αποφεύγοντας τα μεγάλα λόγια.

Ολυμπιακός: Υπογράφει και ο Μπα!

Σιγά-σιγά ήρθε η δικαίωση για τον Μπα και άρχισε να παίρνει χρόνο συμμετοχής. Ο Πέδρο Μαρτίνς πάντα πίστευε ότι αυτό το παιδί μπορούσε να σταθεί στον Ολυμπιακό και περίμενε την ευκαιρία για να του δώσει χρόνο συμμετοχής στην ομάδα του Πειραιά. Ο Πορτογάλος δεν φοβήθηκε πως οι παραστάσεις που είχε ήταν εντελώς διαφορετικές. Από εκεί που έπαιζε μπαράζ παραμονής στη δεύτερη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος βρέθηκε στο σημείο να είναι βασικός σε παιχνίδια απέναντι στην Άρσεναλ και να είναι από τους κορυφαίους. Βρέθηκε να είναι βασικός σε μία από τις πιο απαιτητικές ομάδες και να έχει κερδίσει τις εντυπώσεις.

Ο Ουσεϊνού Μπα έκανε την «έκρηξη» και ένα τεράστιο άλμα στην καριέρα του με το οποίο βρέθηκε τώρα στην εθνική ομάδα της Σενεγάλης. Η κλήση του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του είναι μία δικαίωση της δουλειάς του και ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα μέσω της πολύ καλής του εικόνας με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Εκτός από το ότι κατάφερε να κληθεί στην εθνική ομάδα της πατρίδας του ο Ουσεϊνού Μπα έχει αρχίσει ήδη να απασχολεί αρκετούς ευρωπαϊκού συλλόγους. Είναι ένας από τους παίκτες που βρίσκεται υπό παρακολούθηση. Ένα ακόμη λαβράκι των Πειραιωτών που ανεβάζει τις μετοχές του. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι στη διαδικασία να ανανεώσουν το συμβόλαιο του Σενεγαλέζου στόπερ.