Ολυμπιακός: Πολυτέλεια για τη Super League ο Βαλμπουενά

Ο Ματιέ Βαλμπουενά αποτελεί έναν από τους ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές της Super League και έχει καταφέρει να κερδίσει με το σπαθί του την αγάπη του «ερυθρόλευκου» κοινού.

Ολυμπιακός: Πολυτέλεια για τη Super League ο Βαλμπουενά

Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η απόκτηση του Ματιέ Βαλμπουενά από τον Ολυμπιακό άπαντες στο μεγάλο λιμάνι είχαν αρκετές απαιτήσεις από τον Γάλλο. Ο ίδιος το μόνο που έκανε ήταν να αποδείξει από την πρώτη μέρα γιατί αποτελεί έναν από τους ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές του πρωταθλήματος.

Τι και αν διανύει το 35ο έτος της ηλικίας του ο μεσοεπιθετικός των «ερυθρόλευκων» έχει καταφέρει να κερδίσει με το καλημέρα την αγάπη και την εκτίμηση του κόσμου, ο οποίος τον αποθεώνει με κάθε ευκαιρία. Μέσα στο γκρίζο τοπίο του πολύπαθου ελληνικού ποδοσφαίρου η παρουσία του Βαλμπουενά δίνει ένα χαρούμενο χρώμα μιας και η ποιότητα που τον διακατέχει τον κάνει να ξεχωρίζει σαν τη μύγα μέσα στο γάλα.

Η φετινή χρονιά για τον Ολυμπιακό ξεκίνησε αρκετά νωρίς λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων κάτι που ανάγκασε τις νέες προσθήκες της ομάδας να μπουν κατευθείαν στα βαθιά. Ο ερχομός του Γάλλου έκανε πιο εύκολη τη ζωή του Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος έπρεπε να διαχειριστεί από το καλοκαίρι την απουσία λόγω τραυματισμού του Κώστα Φορτούνη, ενός ποδοσφαιριστή που αποτελεί τον κινητήριο μοχλό της «ερυθρόλευκης» επίθεσης. Ο Βαλμπουενά με συνοπτικές διαδικασίες βγήκε μπροστά και απέδειξε πως δικαίως οι Πειραιώτες κινήθηκαν για την απόκτηση του.

Σε κάθε γκολ του Ολυμπιακού ο 35χρονος βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία του. Δεν είναι τυχαίο που σε αγώνες, όπως αυτόν με τη Λαμία στο Κύπελλο και αυτόν της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό, ο Γάλλος άνοιξε τον δρόμο της νίκης με το που μπήκε αλλαγή. Οι σέντρες ακριβείας και τα πολύ καλά του στημένα έχουν δώσει την ευκαιρία στους «ερυθρόλευκους» να αποτελούν πηγή κινδύνου για τις αντίπαλες άμυνες.

Τρανό παράδειγμα το καλοχτυπημένο κόρνερ στο Λονδίνο που έφερε το 1-0 για την ομάδα του Πειραιά κόντρα στην Άρσεναλ. Ωστόσο η ηγετική μορφή του Βαλμπουενά δεν φαίνεται μόνο στα γκολ και στις νίκες αλλά κυρίως στα αρνητικά αποτελέσματα των Πειραιωτών. Στην πρόσφατη ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα ο Γάλλος δεν σταματούσε να τρέχει πρώτος στις «μονομαχίες» και να μπαίνει με περίσσιο θράσος σε όλες τις φάσεις. Ακόμα και όταν το ματς ήταν στις καθυστερήσεις έτρεχε σαν «τρελός» για να πάρει τη μπάλα προκειμένου να δημιουργήσει μία επικίνδυνη φάση.

Παρά τα δυνατά μαρκαρίσματα που δέχεται σε κάθε παιχνίδι εντός συνόρων, ο ίδιος δεν «χαμπαριάζει» και συνεχίζει ακάθεκτος να μοιράζει τις ασίστ του. Το σημείο αναφοράς όμως για τον μεσοεπιθετικό του Ολυμπιακού δεν είναι η ποδοσφαιρική του κλάση αλλά το πάθος που βγάζει σε κάθε του παιχνίδι.

Στον ιστορικό αγώνα του Emirates ο Γάλλος αντικαταστάθηκε λίγο πριν ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του παιχνιδιού. Στα τελευταία λεπτά της παράτασης ζούσε τόσο έντονα το παιχνίδι λες και συνέχιζε να παίζει. Αψηφώντας την κούραση έτρεχε πάνω κάτω μαζί με τον Πέδρο Μαρτίνς περιμένοντας το τελικό σφύριγμα του διαιτητή. Έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή οφείλεις να τον προσέχεις σαν τα μάτια σου και να τον «δέσεις» μην τυχόν και σου φύγει. Αυτό έπραξε ορθώς κατά την άποψη μας και η διοίκηση του Ολυμπιακού που «έτρεξε» να του ανανεώσει το συμβόλαιο.