Super League στατιστικά: Ο Ολυμπιακός πρώτος σε άμυνα και επίθεση

Η στατιστική απεικόνιση της κανονικής περιόδου στη Super League 1 αναδεικνύει την απόλυτη κυριαρχία του Ολυμπιακού

Super League στατιστικά: Ο Ολυμπιακός πρώτος σε άμυνα και επίθεση

Πρώτος στη βαθμολογία και με διαφορά, καλύτερη επίθεση και άμυνα με ρεκόρ όλων των εποχών. Όλα τα παραπάνω στοιχεία αναδεικνύουν την κυριαρχία του Ολυμπιακού στην κανονική περίοδο της Super League 1, στο δρόμο για την επάνοδο των ερυθρόλευκων στον θρόνο του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Η στατιστική απεικόνιση των 26 αγωνιστικών, με ενδιαφέροντα επιμέρους στοιχεία έχει ως εξής:

53… γκολ πέτυχε ο Ολυμπιακός και έχει την καλύτερη επίθεση. Τρία περισσότερα από τον ΠΑΟΚ, και 37 περισσότερα από τον Πανιώνιο, που έχει τη χειρότερη επίθεση.

45... γκολ δέχτηκε ο Πανιώνιος και έχει τη χειρότερη άμυνα, ενώ ο Ολυμπιακός με τα εννέα που δέχτηκε έκανε την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών.

37... διαιτητές χρησιμοποιήθηκαν στα 182 παιχνίδια του πρωταθλήματος. Οι 24 Έλληνες και οι 13 ξένοι. Κομίνης Καραντώνης, Διαμαντόπουλος και Φωτιάς σφύριξαν από εννέα αγώνες. Από τους ξένους ο Ματίας Γκεστράνιους ήλθε δύο φορές.

14... γήπεδα φιλοξένησαν του αγώνες της κατηγορίας. Μόνο δύο φορές χρειάστηκε να αλλάξουν γήπεδο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ χρησιμοποίησαν από μια φορά σαν έδρα τη Ριζούπολη.

14... διαφορετικά σκορ είδαμε στους 182 αγώνες. Το 1-0 εμφανίστηκε 39 φορές, το 5-1 μια φορά. Το εντυπωσιακό είναι ότι είχαμε πέντε 0-0 στον πρώτο γύρο και 12 στον δεύτερο.

12... ισοπαλίες έκανε η Λαμία, περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα. Ο ΟΦΗ είχε τις λιγότερες από όλους, μόλις τέσσερις.

6... τερματοφύλακες απέκρουσαν πέναλτι στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Κάρλος Άμπαντ και ο Έγκμουντουρ Κρίστινσον από δύο, Τσιντώτας, Μαλέρμπ, Σωτηρίου και Ζοζέ Σα από ένα.

3... χατ τρικ είχαμε στο φετινό πρωτάθλημα. Τα πέτυχαν ο Νέλσον Ολιβέιρα της ΑΕΚ, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί του Ολυμπιακού και ο Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς της ΑΕΛ.

Πηγή: slgr.gr