Γιατί ο δικαστής δεν υποβίβασε ΠΑΟΚ - Ξάνθη. Οι επόμενες κινήσεις τους

Οι επόμενες κινήσεις για ΠΑΟΚ και Ξάνθη και γιατί ο δικαστής δεν υποβίβασε τις δύο ομάδες.

Γιατί ο δικαστής δεν υποβίβασε ΠΑΟΚ - Ξάνθη. Οι επόμενες κινήσεις τους

Η τροπολογία της κυβέρνησης που πρόσφατα πέρασε από τη Βουλή είναι αυτή που οδήγησε στον μη υποβιβασμό ΠΑΟΚ και Ξάνθης. Βάσει αυτής δίκασε ο Αθλητικός Δικαστής, ο οποίος έκρινε μεν παράνομες πράξεις ΠΑΟΚ και Ξάνθη αναφορικά με το αδίκημα της μετοχικής σύνθεσης των Θρακιωτών και της πολυϊδιοκτησίας τους με τον ΠΑΟΚ, επέβαλε δε ποινές ελαφρύτερες από αυτές που πρότεινε η ΕΕΑ.

Η εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού ήταν να αφαιρεθούν τα πιστοποιητικά από τις δύο ΠΑΕ (κάτι που θα σήμαινε υποβιβασμό), ωστόσο με την τροπολογία της κυβέρνησης οι ποινές πλέον είναι μικρότερες και αφορούν αφαίρεση βαθμών (από -5 έως -10).

Ο αθλητικός δικαστής, λοιπόν, αφού εξέτασε τον φάκελο της υπόθεσης (συμπεριλαμβανομένης της εισήγησης της ΕΕΑ), αποφάσισε για τις ποινές που επιβάλει σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη. κρίνοντας όμως με το νέο νομοθετικό πλαίσιο

Έτσι δεν υπάρχει η ποινή του υποβιβασμού, αλλά η αφαίρεση βαθμών. Η μεν Ξάνθη τιμωρείται πρωτόδικα με -12 βαθμούς συνολικά (-5 για τη μετοχική σύνθεση και -7 για την πολυιδιοκτησία) και ο ΠΑΟΚ με -7 (για την παράβαση της πολυιδοκτησίας).

Τα επόμενα βήματα

Οι αποφάσεις ανακοινώθηκαν μαζί το πρωί της Πέμπτης (5/3) και είναι πρωτόδικες, δηλαδή οι δύο ομάδες μπορούν να ασκήσουν έφεση όπως και ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας.

Συγκεκριμένα, ο Αθλητικός Δικαστής αναφέρει: «Γίνεται μνεία ότι κατά της παρούσας απόφασης είναι δυνατή η άσκηση έφεσης εντός προθεσμίας δύο (2) εργασίμων ημερών για τους διαδίκους και πέντε (5) εργασίμων ημερών για τον Υπεύθυνο Άσκησης Πειθαρχικής Δίωξης από την επομένη της κοινοποίησης της παρούσας».

Διαβάστε ακόμη:

Το σκεπτικό της απόφασης: Κυριαρχική επιρροή του ΠΑΟΚ στην Ξάνθη μέσω εταιρειών συμφερόντων Σαββίδη

Super League 1: Η βαθμολογία μετά την αφαίρεση βαθμών σε ΠΑΟΚ, Ξάνθη

Πειθαρχική Επιτροπή: Αφαίρεση 7 βαθμών σε ΠΑΟΚ και 12 σε Ξάνθη!

O Παναθηναϊκός ψήφισε να μην αποβληθούν ΠΑΟΚ, Ξάνθη από το πρωτάθλημα-Τι ψήφισαν οι άλλες ΠΑΕ

Τα αποσπάσματα από το σκεπτικό της ΕΕΑ που «καταδικάζουν» ΠΑΟΚ, Ξάνθη σε υποβιβασμό

Ανακοίνωση ΠΑΟΚ για την ποινή αφαίρεσης βαθμών: «Τίποτα δεν εξυφάνθηκε τυχαία»