ΑΕΚ-Άρης 2-1: Ποιος έχει όρεξη να ασχοληθεί με ποδόσφαιρο;

Ο Άρης έφυγε από το ΟΑΚΑ με τη μικρότερη δυνατή απώλεια στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά πραγματικά ποιος έχει όρεξη να μιλήσει, να γράψει και να ασχοληθεί με ποδόσφαιρο, μετά τα όσα έγιναν εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου;

ΑΕΚ-Άρης 2-1: Ποιος έχει όρεξη να ασχοληθεί με ποδόσφαιρο;

Ο Άρης έμεινε όρθιος σε ένα εντελώς… αντιποδοσφαιρικό περιβάλλον, άντεξε και με παίκτη λιγότερο κόντρα στην ΑΕΚ και το 2-1 είναι η μικρότερη δυνατή απώλεια που θα μπορούσε να έχει από τη σημερινή αναμέτρηση.

Οι κίτρινοι δεν ξεκίνησαν καλά τον αγώνα. Ήταν χαμένοι στην αμυντική λειτουργία τους, δέχθηκαν φάση με δοκάρι στο 2’, γκολ στο 7’, αλλά ευτύχησαν να ισοφαρίσουν πολύ γρήγορα, πετυχαίνοντας έναν βασικό στόχο τους στον αγώνα.

Το εκτός έδρας γκολ είναι εξαιρετικά σημαντική “κληρονομιά” για τον Άρη ενόψει της ρεβάνς στο Κλεάνθης Βικελίδης. Το 2-1 είναι προφανώς πολύ καλύτερο από το 1-0 και ο Άρης αν και κακός στο πρώτο ημίχρονο, κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε.

Παιχνίδι υπάρχει για τον Άρη μέχρι το σημείο της αποβολής του Χαβιέ Ματίγια. Από εκεί και πέρα η λογική του Ένινγκ αλλάζει και ορθώς.

Ο Γερμανός άμεσα θωρακίζει και πάλι τη μεσαία γραμμή του με την αλλαγή του Μπα αντί του Φετφατζίδη, αλλά ο Άρης δέχεται γκολ από κόρνερ. Η λογική του Ένινγκ δεν άλλαξε ούτε μετά το 2-1. Στο μυαλό του ήθελε να μείνει το σκορ όπως ήταν, να μην ξεφύγει και ορθώς σκέφτηκε να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον Σόουζα αντί του Λάρσον.

Ο Πορτογάλος τοποθετήθηκε στη μεσαία γραμμή και ήταν καταπληκτικός ανασταλτικά. Η ΑΕΚ δεν έκανε ουσιαστική φάση στο τελευταίο μισάωρο του αγώνα, ο Άρης κράτησε το 2-1 και πλέον περιμένει την “Ένωση” στο γήπεδό του, για να διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό, αρκούμενος σε μια νίκη με 1-0. Σαφέστατα και μπορεί να πετύχει τον στόχο του.

Όλα αυτά τα ωραία ποδοσφαιρικά, ελάχιστη σημασία έχουν μπροστά σε όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ. Μάτια στα αποδυτήρια στο ημίχρονο δεν είχαμε για να δούμε, αλλά οι εικόνες που μεταφέρονται μακάρια να καταγραφούν από τον Πορτογάλο διαιτητή…

Αυτά που έγιναν στον αγωνιστικό χώρο με την επίθεση στον γυμναστή του Άρη, Λάζαρο Βαρδάκη προφανώς και θα πρέπει να απασχολήσει διαιτητές και παρατητηρή. Ή μήπως όχι; Και τι κέρδισε αλήθεια η ΑΕΚ από αυτές τις συμπεριφορές; Ας αναρωτηθούν όλοι αυτοί που δημιούργησαν ένα τέτοιο περιβάλλον ποιο το κέρδος για την ομάδα τους…

ΑΕΚ - Άρης 2-1: «Ζούγκλα το ΟΑΚΑ», λένε στον Άρη - Με κολάρο αποχώρησε ο γυμναστής

ΑΕΚ - Άρης: Εισβολή Μελισσανίδη στα αποδυτήρια - ξυλοδαρμός Καρυπίδη! (vid)

ΑΕΚ - Άρης: Εισβολή και επίθεση στον πάγκο και στον γυμναστή του Άρη μετά το 2-1 (pics - vid)