Πρεμιέρα play offs: Οδεύει προς αναβολή για δύο λόγους

Για αύριο (5/3) είναι προγραμματισμένη η κλήρωση των αγώνων play offs και play out, αν και δεν αποκλείεται να αναβληθεί η όλη διαδικασία. Διαβάστε τους δυο λόγους.

Πρεμιέρα play offs: Οδεύει προς αναβολή για δύο λόγους

Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή και όλοι αναμένουν την αυριανή (5/3) κρίσιμη μέρα όπου και λογικά θα ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με το πότε θα ξεκινήσουν τα play offs και τα play out.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, οι αγώνες για τα play offs (θέσεις 1-6) θα αρχίσουν το προσεχές Σαββατοκύριακο και για τα play out (θέσεις 7-14) μια εβδομάδα αργότερα.

Οι ημερομηνίες των αγώνων για τα play offs (θέσεις 1-6) έχουν ως εξής: 8/3, 15/3, 22/3, 5/4, 12/4, 26/4, 3/5, 9/5, 13/5, 17/5.

Οι ημερομηνίες των αγώνων για τα play out (θέσεις 7-14) έχουν ως εξής: 15/3, 22/3, 5/4, 12/4, 26/4, 3/5, 10/5.

Πρώτα επικύρωση

Η αυριανή (5/3) μέρα είναι κομβική για τα play offs. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί αφού επικυρωθεί η βαθμολογία στη συνεδρίαση του Δ.Σ., κάτι άλλωστε που ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες «Ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 05/03/2020 στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία της Super League. Τα θέματα ημερήσιας διάταξης έχουν ως ακολούθως:
1. Επικύρωση βαθμολογίας Πρωταθλήματος 2019 – 20 (κανονική περίοδος), κλήρωση αγώνων κατάταξης, ορισμός αγώνων.
2. Διάφορα».

Βέβαια εάν δεν επικυρωθεί η βαθμολογία, καθώς υπάρχει ακόμα εκκρεμότητα με τις αποφάσεις για το μετοχολόγιο της Ξάνθης και τα περί πολυϊδιοκτησίας με τον ΠΑΟΚ, τότε δεν θα πραγματοποιηθεί και η κλήρωση και έτσι δεν θα έχουμε αγώνες το Σαββατοκύριακο. Υπάρχει το ενδεχόμενο επικύρωσης με αστερίσκο.

Ο κορονοϊός

Υπάρχει και δεύτερος λόγος που μπορεί να οδηγήσει σε αναβολή και συγκεκριμένα ο κορονοϊός.

Το ενδεχόμενο για αναβολή ή διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών λόγω κορονοϊού δεν αποκλείεται, ανέφερε σε σχετική ενημέρωση της η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

«Η εισήγηση των ειδικών, υπό τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ήταν καθησυχαστική. Μας ενημέρωσαν ότι δεν συντρέχει λόγος, με τις παρούσες συνθήκες, οποιασδήποτε παρέμβασης και έκτακτων μέτρων στη διεξαγωγή των αθλητικών συναντήσεων για τις επόμενες ημέρες. Σε κάθε περίπτωση, η εισήγηση αυτή μπορεί να αλλάξει, εάν τα δεδομένα, που καταφθάνουν στους αρμοδίους, επιβάλλουν διαφορετικούς χειρισμούς».