Τώρα είναι αργά για κριτική στον ΠΑΟΚ

Ο Θέμης Σινάνογλου έκανε στο «ΦΩΣ» κριτική στον ΠΑΟΚ όταν αυτή ήταν λέξη άγνωστη στο στρατόπεδο του «δικεφάλου».

Τώρα είναι αργά για κριτική στον ΠΑΟΚ

Εδώ και καιρό στον ΠΑΟΚ δεν γινόταν κριτική. Το σύστημα ΠΑΟΚ και media ΠΑΟΚ αυτολογοκρίνεται μη θέλοντας να δυσαρεστήσει τον «βασιλιά» και αυτό τους οδήγησε όλους μαζί στην απότομη πτώση.

Όταν ο Ολυμπιακός έκανε ποδοσφαιρικά λάθη, εδώ είχα κάνει κριτική. Υπήρξε θέμα με στοιχεία ότι είχαν φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού σε επίσημο ματς 100 διαφορετικοί παίκτες μέσα σε μια τετραετία! Και ότι αυτό έπρεπε να σταματήσει. Υπήρξε θέμα ότι γέμισε ο Ολυμπιακός ξένους από 16 διαφορετικές χώρες. Υπήρξε θέμα ότι αν υπάρχει άκρατη εμπορευματοποίηση σκοτώνεται ο ποδοσφαιρικός κορμός και δεν υπάρχει ομοιογένεια-συνοχή στην ομάδα. Υπήρξε θέμα ότι έπρεπε να σταματήσει αυτό το «φύγε εσύ-έλα εσύ» και με τους προπονητές. Όταν ο Ολυμπιακός ήταν κολλητός με τον Μπέο, εγώ πήγαινα κόντρα στον Μπέο. Δεν λέμε δηλαδή σε όλα «ναι». Υπήρξαν θέματα πέρσι ότι ο Ολυμπιακός πονούσε τρομερά στην «πρύμνη» και στην «πλώρη» (σέντερ μπακ και σέντερ φορ).

Στον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει κριτική. Δεν ξέρω αν το επιβάλει αυτό ο «βασιλιάς» και οι «αυλικοί», ή δεν θέλουν από μόνοι τους οι δημοσιογράφοι να δυσαρεστήσουν τον «βασιλιά». Έχουν γίνει «εγκλήματα» στον ΠΑΟΚ.

Όταν σε όλη σου την ιστορία έχεις πάρει μόνο 2 πρωταθλήματα και όμως έρχεται ο Λουτσέσκου από «καφενείο» που ήσουν και σε φτιάχνει ομάδα, και σαρώνεις τα Κύπελλα, και παίρνεις 2 σερί νταμπλ, αλλά το ένα πρωτάθλημα το χάνεις επειδή μπουκάρεις με πιστόλι μέσα στο γήπεδο να διακόψεις αγώνα ως πρόεδρος του ΠΑΟΚ, και επειδή μετά ένας κάφρος πετάει αντικείμενο στη μούρη του προπονητή του Ολυμπιακού, αυτός ο προπονητής που έχει κάνει θαύματα, δεν φεύγει. Δεν πρέπει να φύγει με τίποτα.

Εκτός αν ο πατέρας Σαββίδης και ο γιος Σαββίδης είχαν τυφλωθεί από αλαζονεία -και ίσως από ζήλεια για τον Λουτσέσκου ότι τους έκλεβε τη δόξα- και δεν έδιναν πολλή σημασία στο ρόλο του προπονητή.

Εδώ έχω κάνει θέματα υπέρ Λουτσέσκου και όσο ήταν στον ΠΑΟΚ και μετά που έφυγε. Γιατί μάθαινα και από παίκτες της Ξάνθης τι προπονητής ήταν. Κόντρα στο ρεύμα που τον κορόιδευε για τα αγγλικά του ή για τις δηλώσεις του. Τον λάτρευαν και οι παίκτες της Ξάνθης και οι παίκτες του ΠΑΟΚ.

Εσύ λοιπόν ως γιος Σαββίδης που θες να χώνεις τη μύτη σου παντού, ευθύνεσαι σύμφωνα με τις δηλώσεις του ίδιου του Λουτσέσκου γιατί ανακατευόσουν στα πόδια του. Ο Μαρινάκης σε συζήτηση με συνεργάτη του λίγες αγωνιστικές πριν λήξει το πρωτάθλημα πέρσι, σκεφτόταν μήπως να αλλάξει τον Μαρτίνς «γιατί σε κάποια κρίσιμα ματς κολλάει», και σημείωνα όχι μόνο το περιστατικό αλλά και ότι αυτό θα ήταν λάθος.

Ο Ολυμπιακός αυτό το καλοκαίρι σταμάτησε τα λάθη. Κράτησε προπονητή, κράτησε κορμό, δεν πούλησε κανέναν παίκτη του, και ακολούθησε ποδοσφαιρική λογική, την ώρα που στον ΠΑΟΚ έκαναν τα παράλογα.

Έχασαν τον προπονητή των τίτλων τους που τον λάτρευαν οι παίκτες και ο κόσμος, και μάλιστα λίγες ώρες πριν αρχίσει η προετοιμασία! Έφεραν στη θέση του έναν προπονητή με ανύπαρκτο βιογραφικό και δεν ενίσχυσαν την ομάδα τους όπως έπρεπε.

Όλος ο κόσμος έβλεπε ότι είχαν πρόβλημα στη θέση του αμυντικού χαφ και αυτοί έφεραν αυτόν τον Εσίτι για το ποδοσφαιρικό και όχι για το... παλεστικό τμήμα. Ενώ ο Ολυμπιακός έφτιαξε τα προβλήματά του στις θέσεις που πονούσε παίρνοντας Ελ Αραμπί μπροστά και Σεμέντο πίσω.

Επίσης λάθος ήταν που δεν έδειξαν τη δέουσα προσοχή στα ευρωπαϊκά τους ματς και αποκλείστηκαν από εύκολο αντίπαλο, ενώ ο Μαρτίνς και γενικώς ο Ολυμπιακός έδειξε μεγάλη σοβαρότητα στα ευρωπαϊκά ματς του καλοκαιριού. Ο αποκλεισμός του ΠΑΟΚ έφερε δεινά με το FFP αφού δεν μπορούσε να ανεβάσει το μπάτζετ για να κάνει μεταγραφές.

Και πάμε σε ένα ακόμα μεγάλο λάθος του Ιβάν Σαββίδη. Έχεις φτιάξει ένα σύστημα με ΕΠΟ, διαιτησία και με άλλες ομάδες ευνοϊκό. Κάνεις όμως το μεγάλο λάθος και αυτό είναι το σημείο καμπής, αυτό είναι το λάθος που ανακαλύπτει ο Ολυμπιακός και από εκεί σε στήνει στον τοίχο. Πας και κάνεις παραμάγαζο την Ξάνθη με στοιχεία.

Ή δεν θα έπρεπε να ασχοληθείς με πολυιδιοκτησία (σύμφωνα με την ΕΕΑ είναι πολυιδιοκτησία), ή θα έπρεπε να το κάνεις σωστά. Να μην αφήσεις ίχνη.

Τι το ήθελες να αγοράσει ο ανιψιός σου τις εγκαταστάσεις της Ξάνθης; Τόσες επιχειρήσεις έχεις, οι εγκαταστάσεις της Ξάνθης σε μάραναν; Δεν τους εμπιστευόσουν στην Ξάνθη, όπως καταλαβαίνω, και ήθελες από κάπου να τους κρατάς -σύμφωνα με την κρίση μου. Αυτή είναι η αξιολογική μου κρίση, όπως συχνά λέει και ο Κούγιας. Έλα όμως που άφησες ίχνη και κατέστρεψες για μία ακόμα φορά τον ΠΑΟΚ όπως τότε που μπούκαρες μέσα στον αγωνιστικό χώρο με επίμονες προσπάθειες να διακόψεις το ματς, και επιτέθηκες στον διαιτητή, ξεχνώντας ότι κρεμόταν πάνω σου όπλο.

Κι εσύ γιε Σαββίδη, είσαι σοβαρός άνθρωπος να ανταλλάζεις διαλόγους στα social media με αντιπάλους και με οπαδούς, να προκαλείς και να γίνεσαι γραφικός; Εσύ είσαι ο διάδοχος μιας επιχειρηματικής «αυτοκρατορίας» στη Βόρειο Ελλάδα; Έτσι εμπνέεις σεβασμό; Έχεις δει ποτέ τον Μαρινάκη να κάνει τέτοια καραγκιοζιλίκια ή τον Κόκκαλη ή τον Βαρδινογιάννη ή τον Μελισσανίδη;

Εγώ έχω γράψει και τα καλά του Σαββίδη ο οποίος άλλαξε τη μοίρα του ΠΑΟΚ με τον ερχομό του. Όμως είναι ποδοσφαιρικό έγκλημα να έχει ρίξει 200 εκ. ευρώ για τα χρέη του ΠΑΟΚ, για μπάτζετ κάθε χρόνο, και πολλά λεφτά δεξιά και αριστερά σε άσπρες και σε μαύρες σακούλες (από τα χρώματα του ΠΑΟΚ), αλλά να έχει πάρει από πρωταθλήματα μόνο ένα. Και είναι χρόνια πλέον στον ΠΑΟΚ. Κοντεύει δεκαετία.

Δεν του φταίει κανένας άλλος, φταίνε τα λάθη του. Και φταίνε κι όλοι εκείνοι που ενώ θα έπρεπε να τονίζουν αυτά τα λάθη, ασχολούνται μόνο με τον Ολυμπιακό.