Τα επιτεύγματα του Ολυμπιακού και οι απαντήσεις των αδικημένων

Ο Ολυμπιακός νίκησε και τον Παναιτωλικό έστω κι αν δυσκολεύτηκε και είναι έτοιμος να γράψει ιστορία. Έδωσαν απαντήσεις Μασούρας και Μπουχαλάκης.

Τα επιτεύγματα του Ολυμπιακού και οι απαντήσεις των αδικημένων

Μέσα σε μία εβδομάδα ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να πετύχει εκπληκτικά πράγματα που ίσως ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός του δεν τα περίμενε. Η ομάδα του Πειραιά νίκησε στην Τούμπα και έφυγε πέντε βαθμούς από τον ΠΑΟΚ, προκρίθηκε στους «16» του Europa League επί της Άρσεναλ και νίκησε δύσκολα τον Παναιτωλικό, παίρνοντας δώρο από τη Ξάνθη για το +7.

Οι «ερυθρόλευκοι» σε μία σεζόν που ξεκίνησε στις 23 Ιουλίου συνεχίζουν να πηγαίνουν… τρένο. Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η πορεία των Πειραιωτών σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αποδεικνύουν ότι μπορούν να κρατήσουν στην ίδια μασχάλη δύο καρπούζια αρκεί να γίνεται σωστή δουλειά και παράλληλα να υπάρχει ποδοσφαιρική λογική.

Στον Ολυμπιακό δικαίως αισθάνονται περήφανοι για το αήττητο στην κανονική διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος. Είναι αλήθεια ότι οι «ερυθρόλευκοι» ούτε σφυρίγματα παίρνουν, ενώ τους έχουν στερηθεί και βαθμοί από λάθη της διαιτησίας. Παρόλα αυτά έχουν φτιάξει την ομάδα και έχουν τον προπονητή που μπορεί να αντέξει κόντρα σε όλες τις συνθήκες. Εάν τελικά κατακτηθεί αυτό το πρωτάθλημα θα είναι ένα μεγάλο επίτευγμα του Ολυμπιακού και του Πέδρο Μαρτίνς. Και το γράφω «εάν τελικά», διότι μπροστά μας υπάρχουν δέκα αγωνιστικές και μία διαδικασία που είναι πρωτόγνωρη, οπότε μέχρι να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο θα είμαστε συγκρατημένοι.

Όσον αφορά στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό θα σταθούμε σε δύο στοιχεία. Το ένα έχει να κάνει με τον Μασούρα και τον Μπουχαλάκη. Αμφότεροι βρίσκονται στο… στόχαστρο σκληρής κριτικής και η οποία τις περισσότερες φορές δεν είναι καλοπροαίρετη. Ο Μπουχαλάκης είναι «παλιός» σε αυτή τη διαδικασία, αλλά για τον Μασούρα είναι κάτι πρωτόγνωρο και η αντίδραση που βγάζει δείχνει ότι τελικά αυτό το παιδί εκτός από το ταλέντο έχει και τη ψυχή να φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Το άλλο στοιχείο είναι αυτοθυσία των ποδοσφαιριστών του. Ο Σα από τη μία έμεινε στο γήπεδο και έπαιξε με 15 ράμματα στο κεφάλι, ενώ αρκετοί έσφιξαν τα δόντια παρά την κόπωση από το Λονδίνο και πάλεψαν μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Από κάτι τέτοιες στιγμές φαίνεται ο χαρακτήρας και η νοοτροπία της ομάδας, αλλά και το κλίμα που υπάρχει εντός των αποδυτηρίων.