Ολυμπιακός: Η χημεία του Σισέ με τον Βαλμπουενά

Τρία γκολ έχει σημειώσει ο Παπέ Σισέ τη φετινή σεζόν με τον Ολυμπιακό και όλα έχουν έρθει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Ολυμπιακός: Η χημεία του Σισέ με τον Βαλμπουενά

Ένα πρόβλημα υγείας πήγε τον Παπέ Σισέ πολύ πίσω. Έχασε σημαντικό μέρος της σεζόν ο Σενεγαλέζος κεντρικός αμυντικός, ο οποίος έκανε μεγάλη προσπάθεια για να το αφήσει όλο αυτό πίσω και να επανέλθει. Ο Σισέ πέρσι τέτοια εποχή ήταν στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας σπουδαίων ευρωπαϊκών συλλόγων και μάλιστα ο Ολυμπιακός είχε απορρίψει μεγάλη πρόταση.

Τώρα έχει επανέλθει και μάλιστα αρχίζει και πιάνει υψηλά στάνταρ απόδοσης. Ο Παπέ Σισέ στο «Emirates» κλήθηκε να καλύψει το κενό του Ρούμπεν Σεμέδο, ο οποίος εξέτισε την τιμωρία του. Εκείνη η κίτρινη που δέχτηκε ο Πορτογάλος στο πρώτο παιχνίδι με την Άρσεναλ είχε προκαλέσει μεγάλη συζήτηση, αφού πρόκειται για τον βασικό στόπερ της ομάδας.

Ο Σισέ «μάγεψε» και την UEFA

Ο Σισέ ανταπεξήλθε στο μέγιστο σε ένα δύσκολο γήπεδο και απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Στα αμυντικά του καθήκοντα ήταν εξαιρετικός, ενώ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 53’ και έβαλε τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σισέ σκοράρει έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ματιέ Βαλμπουενά.

Στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Λαμία που η μπάλα «έκαιγε», αφού ο Ολυμπιακός είχε βρεθεί πίσω στο σκορ και κινδύνευε με αποκλεισμό ο Σισέ ήταν καθοριστικός. Δύο γκολ είχε βάλει με κεφαλιά, έπειτα από ισάριθμες εκτελέσεις κόρνερ του σπουδαίου Γάλλου. Τότε μετά το ματς ο Σισέ είχε δηλώσει πως «είναι ευτυχία να δέχεσαι αυτές τις πάσες από τον Βαλμπουενά». Τώρα το έκανε και στο «Emirates» επιβεβαιώνοντας πως το κόλπο έχει πιάσει για τα καλά.