Νομικοί Ξάνθης: «Εκ παραδρομής δεν άλλαξε ο μέτοχος στον φάκελο, το παλιό copy paste»

Απολογείται αυτή την ώρα η ΠΑΕ Ξάνθη στον αθλητικό δικαστή της Super League. Oι νομικοί της ΠΑΕ επικαλέστηκαν το «copy paste» σημειώνοντας πως εκ παραδρομής δεν άλλαξε ο μέτοχος στον φάκελο που κατατέθηκε!

Νομικοί Ξάνθης: «Εκ παραδρομής δεν άλλαξε ο μέτοχος στον φάκελο, το παλιό copy paste»

Λάθος εκ παραδρομής και «copy paste». Αυτό είπαν κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης οι νομικοί της ΠΑΕ Ξάνθη, αναφορικά με την μη αλλαγή του μετόχου στο φάκελο που κατατέθηκε!

Η απολογία της ΠΑΕ Ξάνθη

Δετσαρίδης, νομικός Ξάνθης: «Δεν θα αποφανθείτε επί του χρόνου της ανάκλησης του πιστοποιητικού, αυτό είναι θέμα της ΕΕΑ. Ακόμη και αν θεωρηθεί ότι ο Ολυμπιακός είχε να αντιμετωπίσει την Ξάνθη στα πλέι οφ, αυτη είναι μελλοντική, δεν αφορά το σήμερα. Για την ΑΕΛ έχουμε ένα ζήτημα εδώ. Το αίτημα της δεν είναι να παρέμβει κατά της Ξάνθης, το αίτημα είναι να μην ελεγχθεί το πόρισμα της ΕΕΑ. Το να μην ελεγχθεί το πόρισμα, δεν είναι έννομο συμφέρον. Δεν εγκρίνεται απλά μια απόφαση της Επιτροπής χωρίς να μπείτε στην ουσία».

Παπαδοπούλου, νομικός Ξάνθης: «Κάνουμε ένσταση παραγραφής, η παράβαση φέρεται να έγινε τον Αύγουστο του 2019. Η ίδια επιτροπή τον Μάρτιο του 2019 έχει χορηγήσει άδεια για να συζητηθεί η μεταβίβαση στην insports. Στις 22/8/2019 μας χορηγήθηκε πιστοποιητικό με βάση το μετοχολόγιο που αναφέρει μέτοχο viamar. H EEA έχει εποπτική αρμοδιότητα. Από 22/8 έχει αρχίσει να τρέχει ο χρόνος της παραγραφής. Όλο το σύμπαν ήξερε ότι είχε γίνει η αλλαγή των μετοχών και η ΕΕΑ δεν έκανε τίποτα. μας έδωσε άδεια».

Χριστοδούλου, νομικός Ξάνθης: «Γίνεται μια επιχείρηση από το σκεπτικό της ΕΕΑ, κάνει λόγο για κάνει λόγο για ύποπτες ενέργειες από την Ξάνθη. Στις 4/12 η insports υποβλήθηκε η αίτηση, στις 19/12 υπογράφηκε ένα προσύμφωνο, στις 7/3 κλήθηκε να δώσει στοιχεία, 21/3 τα κατέθεσε και 26/3 έπεσαν οι υπογραφές. Στις 31/12 έγινε η εξόφληση. Ουδεμία παράβαση έγινε, η μεταβίβαση έγινε νομίμως μετά την άδεια της ΕΕΑ».

Χριστόφορος Μάρκου, πρόεδρος: «Το δικαιοδοτικό όργανο επιφυλάχθηκε για να το αν θα μπούμε στην ουσία, δεν έχει κριθεί»

Χριστοδούλου, νομικός Ξάνθης: «Μιλάμε για μεταβίβαση από Πανόπουλο και Συγγελίδη σε μία εταιρεία που ανήκει στον Πανόπουλο και Συγγελίδη με τα ίδια ποσοστά. Η μεταβίβαση έγινε για λόγους εξορθολογισμού του ομίλου».

Δασκαλάκης, νομικός Πανόπουλου: «Η ΠΑΕ ήταν τροχοπέδη για τις κινήσεις της Viamar μετά το διαζύγιο με την Skoda και αποφασίστηκε ο εξορθολογισμός της. Για το αν μπαίνουμε στην ουσία ή όχι, ο νόμος είναι ξεκάθαρος, το όργανο σας κρίνει την ουσία»

Δετσαρίδης, νομικός Ξάνθης: «Η επιτροπή χαρακτηρίζει τον εαυτό της δικαιοδοτικό όργανο, δεν βρίσκω στο Σύνταγμα δικαιοδοτικό όργανο να αποτελείται από καθηγητές και λογιστές. Εχω ένα παράπονο από αυτούς τους δικαστές, προέβησαν σε εντελώς αυθαίρετες προσεγγίσεις, ερμηνεύοντας το νόμο για να οδηγήσουν στο αποτέλεσμα που κατέληξε. Η άδεια δόθηκε, είναι συγκεκριμένη, ελέγχθηκαν πρόσωπα και όμως στην αιτιολογία τους στηλιτεύει το γεγονός ότι δεν αποδεικνύουμε πότε τους ενημερώσαμε. Η άδεια ήταν συγκεκριμένα, το ήξερε η ΕΕΑ. Είναι άδεια συγκεκριμένων μετοχών, συγκεκριμένης εταιρείας. Όταν η άδεια δόθηκε αυτή από μόνη της έχει αναδρομική ισχύ».

Χριστοδούλου, νομικός Ξάνθης: «Δεν ξέρω γιατί μεταβιβάστηκαν οι μετοχές. Δεν μπορώ να σκεφτώ πως θα επικυρώσετε μία βαρεία παράβαση χωρίς να εξετάσετε το θέμα της πολυϊδιοκτησίας. Ο φάκελος που συντάχθηκε και απεστάλη δεν άλλαξε κάτι στη συνείδηση των υπαλλήλων. Δεν άλλαξε ο απώτερος μέτοχος, προφανώς εκ παραδρομής δεν άλλαξε ο μέτοχος στον φάκελο. Το παλιό copy paste».

Μάρκου, πρόεδρος: «Το έχει υπογράψει ο διευθύνων σύμβουλος της Ξάνθης όμως»