Ένινγκ: Περίεργες οι αποφάσεις του διαιτητή

Παράπονα για την διαιτησία του Καραντώνη εξέφρασε ο προπονητής του Άρη, Μίχαελ Ένινγκ, στις δηλώσεις του για το παιχνίδι με την ΑΕΚ

Ένινγκ: Περίεργες οι αποφάσεις του διαιτητή

Ο Γερμανός προπονητής του Άρη, Μίχαελ Ένινγκ, αναφέρθηκε στη συνέντευξη τύπου στη διαιτησία του Καραντώνη εκφράζοντας πολλά παράπονα από την πλευρά της ομάδας της Θεσσαλονίκης: «Είμαστε απογοητευμένοι, όχι για την ομάδα και τον τρόπο που έπαιξε, αλλά γι’ άλλες συνθήκες και καταστάσεις του αγώνα. Δεν ήμασταν σε θέση σε όλη τη διάρκεια του 90λεπτου να παίξουμε με φουλ πίεση στον αντίπαλο. Είμαστε πολύ εκνευρισμένοι από τις αποφάσεις του διαιτητή και είναι πολλές οι φάσεις που δόθηκαν σε λανθασμένη κατεύθυνση. Γι’ αυτό οι παίκτες είναι απογοητευμένοι, δεν δικαιώθηκαν οι κόποι τους παρότι τα έδωσαν όλα σ’ αυτό το παιχνίδι.

Έχουμε πλέον τις τεχνικές δυνατότητες στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, υπάρχει το VAR, για να δούμε κάποιες φάσεις, ακόμη κι αυτές που είναι ξεκάθαρες και είναι απορίας άξιον γιατί δεν γίνεται. Δώσαμε το δικαίωμα στον αντίπαλό με το πρώτο λάθος που κάναμε να προηγηθεί στο σκορ, είναι ωστόσο δύσκολο να καταλάβουμε ορισμένα πράγματα. Περιμέναμε 60 λεπτά να δει ένας παίκτης της ΑΕΚ δεύτερη κίτρινη στα πολλά μαρκαρίσματα που έγιναν, αντιθέτως πήρε κίτρινη ένας παίκτης που δεν είχε άλλη. Είχαμε περίεργες αποφάσεις σήμερα».

Για το αν θα έπρεπε να διευθύνει το παιχνίδι ξένος διαιτητής: «Δεν έχει να κάνει με το αν θα είναι ξένος ή Έλληνας, αυτό που χρειαζόμαστε είναι καλούς διαιτητές. Ο συγκεκριμένος δεν είχε την ποιότητα να διευθύνει το παιχνίδι, έχασε τελείως τον έλεγχο κι εμείς θέλουμε διαιτητές να ελέγχουν ματς».

Για το αν τον αποθαρρύνουν τέτοιες διαιτησίες να μείνει μεγάλο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα: «Μπορώ να αξιολογήσω αυτό που βλέπω. Από την επίδοση των παικτών έως κι αυτή του διαιτητή. Είναι κάτι δυσάρεστο όταν το κάνω. Δεν ξέρω τι γίνεται στο παρασκήνιο, ωστόσο, δεν μ’ επηρεάζει στην καθημερινότητά μου. Μου αρέσει να δουλεύω εδώ, έχω μια έξοχη ομάδα, αλλά αν η κατάσταση που περιγράφετε είναι η δομή στην Ελλάδα, τότε υπάρχει πρόβλημα».

Για τον τραυματισμό του Ιντέγε: «Δεν έχει σχέση με τον παλιό τραυματισμό του. Του έγινε ένα άσχημο φάουλ και δεν μπορούσε να συνεχίσει από λόγω του χτυπήματος και της πτώσης στον αγωνιστικό χώρο. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι συμβαίνει αλλά ως πρώτη αίσθηση δε νομίζω ότι είναι κάτι σοβαρό».

Για την απόδοση του Ντουρμισάι: «Δεν μου αρέσει να στεκόμαστε σε μεμονωμένους παίκτες. Ο Ντουρμισάι ήταν άτυχος σε κάποιες φάσεις, φάνηκε ότι χρειάστηκε περισσότερο χρόνο συμμετοχής και θα τον έχει. Επιστρέφουμε όμως σ’ αυτό που είπα. Όταν ένα παιχνίδι πάει στη δύναμη, εκεί χρειάζεται η καθοδήγηση του διαιτητή, δεν την έδωσε κι αυτό είναι δύσκολο για όλους τους παίκτες».