Τσιμίκας: Η Άρσεναλ, ο Ολυμπιακός και η συνήθεια που μοιράζεται με τον Μπουχαλάκη

Στις προσεχείς αναμετρήσεις με την Άρσεναλ και τους στόχους του Ολυμπιακού για τη φετινή σεζόν αναφέρθηκε ο Κώστας Τσιμίκας σε συνέντευξη που παραχώρησε, ενώ μίλησε και για την ιδιαίτερη συνήθεια που μοιράζεται με τον Ανδρέα Μπουχαλάκη.

Τσιμίκας: Η Άρσεναλ, ο Ολυμπιακός και η συνήθεια που μοιράζεται με τον Μπουχαλάκη

Ο Κώστας Τσιμίκας παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «τα Νέα». Σε αυτήν σχολίασε τις προσεχείς αναμετρήσεις με την Άρσεναλ για τους «32» του Europa League, τόνισε ότι βασικό στόχος του Ολυμπιακού είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ αναφέρθηκε και στη συνήθεια που μοιράζεται με τον Ανδρέα Μπουχαλάκη.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τις αναμετρήσεις με την Άρσεναλ: «Είναι πρόκληση. Έχουμε απέναντί μας μια από τις σημαντικές ομάδες της Ευρώπης. Μια από τις καλύτερες ομάδες της Αγγλίας. Σαν και αυτή όμως έχουμε νικήσει και άλλες. Καταλαβαίνουμε τον συντελεστή δυσκολίας, αλλά έτσι είναι σε αυτές τις διοργανώσεις. Για να πας μακριά θα πρέπει να ανταγωνιστείς τους καλύτερους».

Για τη συμβολή που είχε η παρουσία του Μικέλ Αρτέτα στην αγωνιστική βελτίωση των «κανονιέρηδων»: «Υπάρχει μεγάλη βελτίωση στην Άρσεναλ με τον νέο της προπονητή. Παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο. Και έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα για εκείνη ξέρει ότι ο πιθανότερος τρόπος διάκρισης μέσα στη σεζόν προκύπτει από το Europa League. Για εμάς όμως δεν αλλάζει κάτι. Παίξαμε φέτος και δύο φορές με την Τότεναμ και ήμασταν πραγματικά ανταγωνιστικοί. Θα είμαστε το ίδιο σίγουροι όπως σε εκείνα τα ματς. Και το ίδιο έτοιμοι για να πάρουμε ό,τι μας δώσουν αυτά τα παιχνίδια. Θέλουμε να κάνουμε το πρώτο βήμα στο Καραϊσκάκη. Κι έπειτα θα δούμε τι θα γίνει στο Λονδίνο».

Για το τι θα διάλεγε στο δίλημμα «ημιτελικοί Europa League ή πρωτάθλημα»: «Θα έλεγα ότι τα θέλουμε όλα (γέλια). Φυσικά θέλουμε το πρωτάθλημα. Είναι ο βασικός στόχος της σεζόν. Θέλουμε όμως και ό,τι καλύτερο μπορεί να μας προκύψει στην Ευρώπη. Τώρα πρέπει να πάρουμε τους τρεις βαθμούς με τον Πανιώνιο και έπειτα να ασχοληθούμε με την Άρσεναλ».

Για την ιδιαίτερη συνήθεια που μοιράζεται με τον Ανδρέα Μπουχαλάκη: «Μας αρέσει να διαβάζουμε τους αντιπάλους μας. Ποιοι είναι, πώς κινούνται στο γήπεδο. Ποιες επιλογές παίρνουν συνήθως. Ποιες είναι οι αδυναμίες τους. Μας βοηθά πάρα πολύ».