Ολυμπιακός: Ο Μέγιερι και το γκολ «χρυσάφι» του Χασάν

Η σημασία του διπλού του Ολυμπιακού στο Περιστέρι, η νέα καλή εμφάνιση του Μπάλας Μέγιερι με αντίπαλο τους Πειραιώτες και οι… πρώην που του κάνουν τη ζωή δύσκολη με τους «κυανόλευκους».

Ολυμπιακός: Ο Μέγιερι και το γκολ «χρυσάφι» του Χασάν

Σε εκείνο που στέκονται στον Ολυμπιακό από το παιχνίδι με τον Ατρόμητο είναι η ψυχή που έβγαλε η ομάδα για να πάρει το ματς. Οι ποδοσφαιριστές των «ερυθρόλευκων» το πάλευαν μέχρι το τέλος και για δεύτερη σερί σεζόν έκαναν το διπλό στις καθυστερήσεις.

Στο Περιστέρι, πάντως ο Ολυμπιακός εκτός από το ότι παραδοσιακά δυσκολεύεται ή γκελάρει, βλέπει είτε πρώην παίκτες του είτε δανεικούς του να σκίζονται και να είναι έτοιμοι να του κάνουν τη ζημιά. Φυσικά και έτσι πρέπει να παίζουν, αλλά είναι ένας επιπλέον παράγοντας που αυξάνει το βαθμό δυσκολίας στα εκτός έδρας ματς με τον Ατρόμητο.

Και αφορμή παίρνουμε από την πολύ καλή εμφάνιση που έκανε ο Μπάλας Μέγιερι στο παιχνίδι της Κυριακής. Ο Ούγγρος έχει ένα άλλο δέσιμο με τον Ολυμπιακό, αλλά ως αντίπαλος κάνει τα πάντα να τον σταματήσει. Την Κυριακή έχει βγάλει 2-3 καλές φάσεις με αποκορύφωμα την ευκαιρία του Μασούρα στο πρώτο ημίχρονο.

Το ίδιο είχε κάνει και πέρσι όταν ο Ολυμπιακός νίκησε στις καθυστερήσεις με τον Βούκοβιτς. Πάλι όταν πίεζαν οι Πειραιώτες ο Μέγιερι κρατούσε όρθια την ομάδα του και στα γκολ που δέχτηκε δεν φέρει καμία ευθύνη. Αν πάμε πιο πίσω θα βρούμε κι άλλον… Μέγιερι.

Ο Ανδρέας Γιαννιώτης όταν αγωνιζόταν στον Ατρόμητο έκανε τρομερά ματς με τον Ολυμπιακό. Σε εκείνο το 2-2 του 2018 ο Έλληνας γκολκίπερ έχει αποκρούσει και πέναλτι του Τζούρτζεβιτς στο 90’, αλλά οι αμυντικοί του δεν έδιωξαν και ο Χατζισαφί είχε κάνει το 2-2. Ο Γιαννιώτης είχε κατεβάσει τα ρολά και είχε κάνει δύσκολη τη ζωή των «ερυθρόλευκων». Αν πάμε πιο πίσω θα βρούμε το 2014 τη νίκη του Ατρόμητου με 1-0 με γκολ του δανεικού Καραμάνου.

Γι’ αυτό και η νίκη με το γκολ του Αχμέντ Χασάν έχει τεράστια σημασία για τη συνέχεια του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό να περνάει από μία έδρα που δεν του έχει χαριστεί ποτέ κανείς.