Στη Super League η έκθεση της ΕΕΑ για υποβιβασμό ΠΑΟΚ και Ξάνθης - Επιλαμβάνεται το Πειθαρχικό

H έκθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης εστάλη στη Super League.

Στη Super League η έκθεση της ΕΕΑ για υποβιβασμό ΠΑΟΚ και Ξάνθης - Επιλαμβάνεται το Πειθαρχικό

Η Superleague ανακοίνωσε ότι έλαβε την έκθεση της ΕΕΑ για τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης κι εντός των προσεχών ημερών θα οριστεί δικάσιμος από το πειθαρχικό όργανο της διοργανώτριας.

To σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται στη μετοχική σύνθεση της Ξάνθης και την πολυιδιοκτησία ΠΑΟΚ-Ξάνθης!

Ένα από τα σημεία στο σκεπτικό είναι πως το ποσό των 6,7 εκατ. ευρώ που μετέφερε από την RFA στην Dimera ο Ιωάννης Καλπαζίδης (συγγενικό πρόσωπο του Ιβάν Σαββίδη) αφορούσε σε ομολογιακό δάνειο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, γεγονός που δείχνει την σχέση του με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Πως έτσι ο Καλπαζίδης μέσω των μετοχών του ομολογιακού δανείου, συνδέεται με την ίδια την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τα στοιχεία αυτά τα προσκόμισε ο ίδιος ο ΠΑΟΚ και η RFA του Καλπαζίδη, όταν τους ζητήθηκε από την επιτροπή.

Η ΕΕΑ είχε ανακοινώσει την εισήγησή της για τις δύο υποθέσεις στις 27 Ιανουαρίου προκαλώντας την αντίδραση του ΠΑΟΚ που εκείνη την ώρα αγωνιζόταν (με τον Ολυμπιακό Βόλου)

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λίγκας:

Ανακοινώνεται ότι διαβιβάστηκε σήμερα στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Super League, δια του υπ' αριθμόν πρωτοκόλλου 96/10.2.2020 εγγράφου της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού η «από 27.01.20 Έκθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που αφορά: α) την ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ Α.Ο. και β) την ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ Α.Ο. και ΠΑΕ ΠΑΟΚ».

Εντός των προσεχών ημερών, θα οριστεί δικάσιμος από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Super League.