Δώνης: «Καλύτερη άμυνα η ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ»

Την επισήμανση πως ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να σκοράρει κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και την πεποίθηση πως ομάδα του θα παλέψει για την πρόκριση κόντρα στον ΠΑΟΚ εξέφρασε ο Γιώργος Δώνης

Δώνης: «Καλύτερη άμυνα η ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Δώνης, μίλησε για την προσπάθεια των παικτών του που θα μπορούσε να αποφέρει ένα γκολ κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά για την μάχη που θα γίνει στην ρεβάνς κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ: «Σε γενικές γραμμές από την προσπάθεια που κάναμε στο γήπεδο και από το πλάνο μας, τα τρεξίματά μας, την αυτοπεποίθησή μας είμαι ευχαριστημένος. Μπήκαμε με καλή διάθεση να ελέγξουμε το ματς. Παρ' ότι είχαμε την υπεροχή, η ΑΕΚ προηγήθηκε με ένα ωραίο γκολ. Είχε σαν συνέπεια ο αντίπαλος να προσπαθεί να ελέγξει το παιχνίδι και να είναι οργανωμένος στην άμυνα. Στο πρώτο μέρος συμπεριφερθήκαμε καλύτερα όσον αφορά την ένταση, την κυκλοφορία και να περάσουμε διαγώνιες μπάλες. Γίναμε και απειλητικοί και ίσως να μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε. Στο δεύτερο μέρος πάλι η ΑΕΚ έκλεισε τους χώρους, έπαιξε σκληρή άμυνα. Είχαμε μεν την μπάλα στα πόδια, αλλά αν εξαιρέσουμε τη φάση του Χατζηγιοβάνη, δεν μπορούσαμε να γίνουμε απειλητικοί. Δε βγάλαμε παίκτες παραπάνω, δεν ήμασταν καλοί στο ένας εναντίον ενός. Δεν απειλήσαμε. Η ΑΕΚ διαχειρίστηκε το σκορ πολύ καλά και έφτασε στη νίκη. Μας στεναχωρεί το αποτέλεσμα, γιατί προσπαθούμε να διεκδικήσουμε κάθε ματς. Από την άλλη είναι όμως ένα σοβαρό συμπέρασμα να βλέπω τη διαχείριση του ρόστερ και την εξέλιξη των παικτών μου. Θεωρώ ότι στο πλάνο της η ομάδα βαδίζει πολύ σωστά. Πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι σε αυτό, να το εξελίξουμε και να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί».

Για το αν εγκλωβίστηκε ο Παναθηναϊκός από την τακτική της ΑΕΚ:
«Στο ποδόσφαιρο παίζουν πάντα δύο ομάδες και παίζει ρόλο η αμυντική λειτουργία του αντιπάλου. Για να μπορέσεις να σπάσεις μία τέτοια άμυνα θα πρέπει να δημιουργήσεις προϋποθέσεις. Δεν τα καταφέραμε καλά σε αυτό το κομμάτι. Δεν ήμασταν καλοί στο να περάσουμε αντίπαλο».

Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ:
«Δεν έχουμε να αλλάξουμε κάτι. Είναι φανερό ότι σήμερα επειδή θέλαμε να δώσουμε προτεραιότητα στο Κύπελλο, θέλω να τους έχω με ενέργεια και ένταση την Τετάρτη. Έλειπαν πέντε βασικοί. Στο κομμάτι το δημιουργικό θα αλλάξουν σημαντικά πράγματα. Θεωρώ ότι η ΑΕΚ παίζει καλύτερη άμυνα από τον ΠΑΟΚ».