Πρώην προπονητές του Καφού: «Τεχνίτης και δυνατός»

Οι πρώην προπονητές του Καφού, Κονσεϊσάο και Καζονί, σκιαγραφούν τον Πορτογάλο χαφ του Ολυμπιακού.

Πρώην προπονητές του Καφού: «Τεχνίτης και δυνατός»

Δεν συνηθίζει ο Πέδρο Μαρτίνς να ρίχνει γρήγορα στη «μάχη» τα νέα του μεταγραφικά αποκτήματα. Ο Καφού, αν και ήρθε στην Ελλάδα την περασμένη Παρασκευή (31/1), έπαιξε βασικός στο παιχνίδι Κυπέλλου με αντίπαλο τη Λαμία για την προημιτελική φάση του θεσμού. Ο 49χρονος τεχνικός είχε δείξει τις προθέσεις του για τον συμπατριώτη του χαφ από την πρώτη προπόνηση στον Ρέντη. Είναι άλλωστε ένας ποδοσφαιριστής τον οποίο ζήτησε επίμονα και η διοίκηση προχώρησε στην απόκτησή του.

Ο Καφού είναι ένα από τα θέματα που προκύπτουν από την αναμέτρηση με τη Λαμία, η οποία κατά τα άλλα θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα. Ο 26χρονος χαφ έχει έρθει σε αρκετά καλή κατάσταση και γι’ αυτό ο Μαρτίνς τον έβαλε άμεσα στην ομάδα. Θέλει να μπει στο κλίμα του Ολυμπιακού, να μάθει πώς λειτουργεί και φυσικά να εμπεδώσει τα «θέλω» του προπονητή.

Γρήγορη σκέψη

Θα είναι λάθος να βγουν συμπεράσματα για την ποδοσφαιρική αξία του Καφού από το πρώτο του παιχνίδι. Βέβαια, είναι αλήθεια πως κάποια πράγματα φαίνονται από την πρώτη στιγμή. Ο καλός ο παίκτης ξεχωρίζει στις πρώτες του επαφές με την μπάλα. Έτσι ο Πορτογάλος μέσος κατάφερε και έδειξε ότι είναι ποδοσφαιριστής που όταν μπει στο κλίμα της ομάδας, έχει να της δώσει πολλά και θα αποδειχτεί μία πολύτιμη μονάδα για τον Ολυμπιακό. Στις πρώτες του επαφές με την μπάλα έδειξε πως έχει την καλή μεταβίβαση. Έχει επίσης γρήγορη σκέψη, αφού φρόντιζε να πασάρει με τη μία κι έχοντας εικόνα του γηπέδου. Φάνηκε από ένα σημείο και μετά να «ψάχνεται» στο γήπεδο, αλλά αυτό είναι λογικό, διότι καλά καλά δεν ήξερε τα ονόματα των συμπαικτών του και προσπαθούσε να μπει στο κλίμα της ομάδας. Ο Πέδρο Μαρτίνς πιστεύει πολύ στον Καφού και γι’ αυτό θέλει να τον βοηθήσει να προσαρμοστεί όσο πιο γρήγορα γίνεται.

«Καλή τεχνική, ασκεί και πίεση»

Έχουν ενδιαφέρον, όμως, τα λόγια δύο πρώην προπονητών του, του Σέρτζιο Κονσεϊσάο και του Μπερνάρ Καζονί. Με τον πρώτο είχε συνεργαστεί στη Βιτόρια Γκιμαράες. Ο Πορτογάλος τεχνικός παλιότερα είχε μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον νυν ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού. «Είναι ένας ποδοσφαιριστής με πολλά φυσικά προσόντα και πολύ καλή τεχνική. Είναι εξαιρετικό παιδί που δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στην ομάδα» είχε πει τότε ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

Ο πρώην τεχνικός του στη Λοριάν, Μπερνάρ Καζόνι, σε δηλώσεις που είχε κάνει για τον Καφού μίλησε με εξαιρετικά λόγια για τον ποδοσφαιριστή. «Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που η περίπτωσή του παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Είναι παίκτης που ασκεί πίεση, έχει εξαιρετική τεχνική, είναι μαχητής και βοηθά πολύ την ομάδα να βγει στην επίθεση. Δουλεύει σκληρά στο γήπεδο προκειμένου να καταφέρει να βγει στα 18 μέτρα και είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος του προκειμένου να καταφέρει η ομάδα να δημιουργεί φάσεις. Το βασικό με τον Καφού είναι να του δείξει εμπιστοσύνη ο προπονητής του. Τότε αισθάνεται καλύτερα και αποδίδει πολύ καλύτερα. Πρέπει να διορθώσει τη συγκέντρωσή του μέσα στο παιχνίδι. Πολλές φορές φαίνεται να το χάνει και ειδικά στις ενέργειές του στην άμυνα. Εκεί θέλει λίγη προσοχή» είχε δηλώσει ο τότε προπονητής του.

Ο Πέδρο Μαρτίνς από την πρώτη στιγμή έχει φροντίσει να του δείξει πως τον υπολογίζει ως μέλος της ομάδας και είναι αποφασισμένος να του δώσει ευκαιρίες.