Έτοιμη για τίτλο η Κ-17 του Ολυμπιακού

Οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για τον τελικό πρωταθλήματος Super League Κ-17 κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Έτοιμη για τίτλο η Κ-17 του Ολυμπιακού

Κόντρα «αιωνίων» θα έχουμε στον τελικό του πρωταθλήματος Super League Κ-17 που θα διεξαχθεί στο Αγρίνιο. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στις 19:00 (Novasports 2) με στόχο την κατάκτηση του τροπαίου. Οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι θα συναντηθούν για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια και θα διεκδικήσουν την 5η κούπα στον 8ο τελικό της ιστορίας τους. Οι «πράσινοι» από την άλλη θέλουν το δεύτερο τρόπαιο στον τρίτο τελικό της ιστορίας τους στη διοργάνωση.

Η ομάδα του Πειραιά ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για το σπουδαίο παιχνίδι που θα γίνει στο Αγρίνιο και το οποίο έχει πολλές ιδιαιτερότητες, αφού αυτό θα είναι το μοναδικό τρόπαιο που θα κατακτήσει η ομάδα τη φετινή σεζόν. Φέτος Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν συγκρουστεί τρεις φορές στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος με τους «πράσινους» να έχουν νικήσει 2-0 στην έδρας τους, τον Ολυμπιακό να έχει επικρατήσει 2-1 στο Ρέντη και το τρίτο παιχνίδι που έγινε επίσης στο Ρέντη έμεινε στο 1-1.

Γνωρίζονται καλά οι δύο αντίπαλοι, αλλά παραμένει ένα παιχνίδι με μεγάλο ενδιαφέρον. Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Τάσος Θέος μίλησε για τον τελικό και είπε: «Τον Παναθηναϊκό τον ξέρουμε και μας ξέρει. Πιστεύουμε πάρα πολύ στα παιδιά μας και στις δυνατότητες της ομάδας και πρέπει να δείξουμε σ' όλους ότι αξίζουμε να πάρουμε το Πρωτάθλημα. Σ΄ έναν τελικό είναι δύσκολο να μιλήσεις για φαβορί και αουτσάιντερ. Μετράνε πολλά στοιχεία και το σίγουρο είναι πως για να κερδίσεις πρέπει να παίξεις έξυπνα και με σύνεση. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι, να το χαρεί ο κόσμος, και να φτάσουμε στο στόχο μας», ήταν τα λόγια του. Να σημειώσουμε πως ο Τάσος Θέος έχει κατακτήσει δύο φορές το τρόπαιο στο παρελθόν, μία με τον Ολυμπιακό το 2017 και άλλη μία με τον Άρη το 2012.

Οι τελικοί του Ολυμπιακού

2009 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-3 (Πειραιάς)

2010 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1 (Ηράκλειο)

2011 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 5-2 (Λάρισα)

2013 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-1 (Ξάνθη)

2014 Ολυμπιακός-Ξάνθη 2-1 (Αγρίνιο)

2015 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-0 (Αγρίνιο)

2017 Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 1-1 (4-1) (Τρίπολη)