Ο πρόεδρος της UEFA, Tσεφερίν αποδέχθηκε την πρόταση Μητσοτάκη κι έρχεται στην Αθήνα

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης συναντήθηκε (3/2) στη Νιόν με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Ο πρόεδρος της UEFA, Tσεφερίν αποδέχθηκε την πρόταση Μητσοτάκη κι έρχεται στην Αθήνα

Ο κ. Γεραπετρίτης μετέφερε στον πρόεδρο της UEFA την προσωπική πρόσκληση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για να έρθει στην Ελλάδα. Ο κ. Τσεφερίν αποδέχθηκε την πρόσκληση και αναμένεται στην Αθήνα.

Και ο Γραμμένος ζήτησε συνάντηση με τις FIFA / UEFA

Επίσης ο υπουργός Επικρατείας συναντήθηκε και με αξιωματούχους της UEFA για τις λεπτομέρειες της συμμετοχής της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στο σχέδιο επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του την Τρίτη (4/2) θα βρεθεί στη Γενεύη, όπου θα έχει συζητήσεις με στελέχη της FIFA και θα παραδώσει επίσης πρόσκληση στον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Τζιάνι Ινφαντίνο.

Όπως είναι γνωστό ο πρωθυπουργός προανήγγειλε την υπογραφή ενός μνημονίου με τις παγκόσμιες συνομοσπονδίες για την επανεκκίνηση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Με διεθνή υποστήριξη λοιπόν και τεχνική βοήθεια θα ξεκινήσει η ανασύνταξη του αθλήματος. Αν οι παράγοντες δεν συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια αυτοκάθαρσης θα αναγκαστούν οι ίδιοι να υποστούν απώλεια και κύρους. Και θα αναλάβουν οι ίδιοι το βάρος της αποβολής των συλλόγων τους από ευρωπαϊκούς αγώνες. Θα έχουμε την ευκαιρία για όλα αυτά και όταν μας επισκεφτούν οι ιθύνοντες της UEFA και FIFA να πούμε πιο πολλά» είχε πει στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης.