Προκρίθηκε στον τελικό η Κ-17 του Ολυμπιακού

Οι Πειραιώτες επικράτησαν με 2-0 της Ξάνθης και την Τετάρτη θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα Ελλάδας.

Προκρίθηκε στον τελικό η Κ-17 του Ολυμπιακού

Στον τελικό του Final-4 του πρωταθλήματος Κ-17 της Super League προκρίθηκε ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες στον ημιτελικό επικράτησαν με σκορ 2-0 της Ξάνθης στο γήπεδο του Αγρινίου και εξασφάλισαν τη μία θέση στον τελικό της ερχόμενης Τετάρτης.

Η ομάδα του Πειραιά πήρε κεφάλι στο σκορ στο 1’ με τον Μουγιό να κάνει ένα εξαιρετικό τελείωμα. Οι «ερυθρόλευκοι» υπό το βλέμμα του Πέδρο Μαρτίνς ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους πάλι ο Μουγιός ήταν αυτός που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-0 για τους Πειραιώτες και ενώ σε εκείνο το σημείο όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα οδηγηθούν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0.

Στην επανάληψη η Ξάνθη φάνηκε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 49’ έχασε ευκαιρία με τον Γκατζόγια να κάνει το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Καραργύρη. Με το πέρασμα του χρόνου ο Ολυμπιακός οργανώθηκε πολύ καλύτερα στα αμυντικά του καθήκοντα. Στο 76’ έφτασε πολύ κοντά σε τρίτο γκολ με τον Μαρτίνη, αλλά στάθηκε άτυχος, αφού το σουτ που έκανε σταμάτησε στο δοκάρι του Γκάρα. Κάπως έτσι το 2-0 διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης και οι Πειραιώτες πήραν την πρόκριση για τον τελικό της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί την Τετάρτη.

ΞΑΝΘΗ (Μπερδέλης Κωνσταντίνος): Γκάρας, Ποδάρας (56’ Μανίσογλου), Λεωντσάκος, Τενεκές, Θυμιάνης, Γραβάς (78’ Γκασιμπαγιαζίδης), Πασσαλής (70’ Τσιτσεκίδης), Γκατζογιάς (83’ Ισμέτογλου), Φακής, Τσιλιγγίρης (53’ Κοτόπουλος), Κακουλίδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάσος Θέος): Καραργύρης, Κωνσταντινίδης, Μαρτίνς, Γκοτζαμανίδης, Μποσκουίδης, Γλυνός, Μούγιος (76’ Κοτσιανούλης), Νικόλης (81’ Τασιάς), Μπουλάρι (77’ Ζαχαράκης), Φέκκας (90’ Ντότης), Γεωργαντής (67’ Τσακίρης).