Βραβεία ΠΣΑΠ: Κορυφαίος ο Φορτούνης, στην καλύτερη ενδεκάδα πέντε «ερυθρόλευκοι»

Ο Κώστας Φορτούνης αναδείχθηκε κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής στα αποψινά βραβεία του ΠΣΑΠ. Στην καλύτερη ενδεκάδα, ψηφίστηκαν πέντε παίκτες του Ολυμπιακού και τρεις του ΠΑΟΚ!

Βραβεία ΠΣΑΠ: Κορυφαίος ο Φορτούνης, στην καλύτερη ενδεκάδα πέντε «ερυθρόλευκοι»

Το βραβείο του καλύτερου Έλληνα ποδοσφαιριστή πήρε ο Κώστας Φορτούνης στη αποψινή γιορτή του ποδοσφαιριστή.

«Θέλω να ευχαριστήσω όσους με ψήφισαν, να το αφιερώσω στην οικογένεια μου που είναι πάντα δίπλα μου, στους συμπαίκτες μου και τον προπονητή μου. Πρώτη φορά έμεινα τόσο καιρό έξω, ήταν ένα δύσκολο πράγμα για μένα αλλά το ξεπέρασα» είπε ο Φορτούνης, ο οποίος έχει επιστρέψει μετά το σοβαρό τραυματισμό που είχε το καλοκαίρι στο φιλικό με το Αμβούργο.

Ο άσος του Ολυμπιακού αλλά και ακόμη τέσσερις συμπαίκτες του συμπεριλήφθηκαν στην κορυφαία ενδεκάδα. Ο λόγος για τους Ομάρ, Γκιγιέρμε, Μασούρα και Ποντένσε.

Στην καλύτερη ενδεκάδα ψηφίστηκαν και οι Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Βαρέλα του ΠΑΟΚ, Ρισβάνης, Κουλούρης του Ατρόμητου και Κουρμπέλης του Παναθηναϊκού.

Τα άλλα βραβεία της βραδιάς

Καλύτερος διαιτητής Super League 2018-19: Αναστάσιος Παπαπέτρου

Καλύτερος Έλληνας εξωτερικού 2018-19: Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Άρσεναλ)

Καλύτερος προπονητής Super League 2018-19: Ραζβάν Λουτσέσκου (ΠΑΟΚ)

Πρώτος σκόρερ Super League 2018-19: Ευθύμης Κουλούρης (Ατρόμητος)

Καλύτερος τερματοφύλακας Super League 2018-19: Αλέξανδρος Πασχαλάκης (ΠΑΟΚ)

Καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής Super League 2018-19: Γιάννης Μπουζούκης (Παναθηναϊκός)

Καλύτερος ξένος ποδοσφαιριστές Super League 2018-19: Βιεϊρίνια (ΠΑΟΚ)

ΕΙΔΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Σε Λεονάρντο Κούτρη και Θάνο Κωστανάσιο καθώς μετά τον περσινό αγώνα με τον Ατρόμητο ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού πήρε αγκαλιά ένα μικρό φίλο των ερυθρόλευκων που αντιμετώπισε ένα πρόβλημα υγείας και του έδωσε ασίστ... ζωής.

«Μετά το βίντεο που είδαμε τα λόγια περιττεύουν. Αφιερώνω αυτό το βραβείο στο Βασίλη και είμαι σίγουρος ότι θα ξεπεράσει το πρόβλημα που έχει γιατί είναι μαχητής» είπε ο Κούτρης.

Ο Θάνος Κωστανάσιος σημείωσε: «Αυτό το βραβείο ανήκει στο μικρό Βασίλη που είναι μαχητής της ζωής. Ο Λεονάρντο έδωσε δύναμη στον Βασίλη στη μάχη που δίνει και είμαι περήφανος για το μικρό Βασίλη».

Στον Χρήστο Καρυπίδη που εγκατέλειψε την αγωνιστική δράση και έγινε τιμ μάνατζερ στον ΠΑΟΚ:

Στην Κ19 του ΠΑΟΚ για την περσινή κατάκτηση τίτλου

Γυναικεία ομάδα του ΠΑΟΚ: Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος

Βραβεύτηκαν και οι μαχητές της ζωής Τάσος Κουρδής και Αντώνης Γιόβας.

«Σας ευχαριστώ πολύ, τα έχω λίγο χαμένα. Να ευχαριστήσω τον ΠΣΑΠ για την τιμή που μου κάνει. Να ευχαριστήσω όσους με έχουν βοηθήσει έως τώρα. Μου είπαν να μην το πω αν ήξερα πως πριν το ατύχημα θα μου συνέβαινε αυτό και θα γνώριζα τόσους ανθρώπους με Α' κεφαλαίο θα το είχα κόψει το πόδι πιο πριν. Ήθελα να πω και άλλα αλλά είμαι λίγο συγκινημένος. Εξακολουθώ να είμαι προπονητής στον Απόλλωνα Λάρισας, ασχολούμαι με το στίβο και πιστεύω θα τα πάω καλά γιατί έχω πείσμα πάνω μου» είπε ο Τάσος Κουρδής.

Ο νεαρός φίλος του ΠΑΟΚ Αντώνης Γιόβας που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα τόνισε: «Καλησπέρα σε όλους, είναι χαρά και τιμή για μένα να είμαι εδώ. Ευχαριστώ την ομάδα μου τον ΠΑΟΚ και τους ποδοσφαιριστές που μου έχουν δώσει δύναμη ώστε να καταφέρω να περπατήσω για πρώτη φορά στη ζωή μου. Οι νίκες, το νταμπλ που πήραν μου έδωσαν μεγάλη ευχαρίστηση. Πήγα στην προπόνηση της ομάδας για να πάρω δύναμη και κουράγιο ενόψει ενός χειρουργείου που είχα και ευτυχώς αυτό πήγε εξαιρετικά από την ενέργεια που πήρα. Μακάρι να γίνονται τέτοιες ενέργειες όπως η σημερινή. Εύχομαι επιτυχίες, πολλά γκολ στην ομάδα μας, αλλά πάνω απ' όλα υγεία σε όλους τους ποδοσφαιριστές».

ΒΡΑΒΕΙΑ FOOTBALL LEAGUE
Καλύτερος προπονητής Football League 2018-19: Χουάν Φεράντο (Βόλος)

Πρώτος σκόρερ της Football League 2018-19: Χρήστος Ελευθεριάδης (Παναχαϊκή), Μιγκέλ Αντόνιο Μπιανκόνι (Πλατανιάς)

Καλύτερος τερματοφύλακας της Football League 2018-19: Ορέστης Μένκα (Δόξα Δράμας)

Καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής Football League 2018-19: Γιάννης Ιατρούδης (Εργοτέλης)

Καλύτερος ξένος ποδοσφαιριστής Football League 2018-19: Μιγκέλ Αντόνιο Μπιανκόνι (Πλατανιάς)

Καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής Football League: Βασίλης Μάντζης (Βόλος)