Κούγιας: «Άλλη απόφαση εκτός από τον υποβιβασμό ΠΑΟΚ, Ξάνθης θα είναι παράβαση καθήκοντος»

Ο Αλέξης Κούγιας ήταν ξεκάθαρος σήμερα (28/1) για το θέμα του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, λέγοντας πως «άλλη απόφαση εκτός από τον υποβιβασμό θα είναι παράβαση καθήκοντος», μετά την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού θα αποτελεί παράβαση καθήκοντος!

 Κούγιας: «Άλλη απόφαση εκτός από τον υποβιβασμό ΠΑΟΚ, Ξάνθης θα είναι παράβαση καθήκοντος»

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6» φιλοξενήθηκε ο Αλέξης Κούγιας. Ο γνωστός ποινικολόγος και διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ ΑΕΛ υποστήριξε πως «άλλη απόφαση εκτός από τον υποβιβασμό θα είναι παράβαση καθήκοντος».

«Προσωπικά, με αυτά που έχω υπόψη μου, είναι αδύνατο να υπάρξει άλλη απόφαση» είπε ο κ. Κούγιας υποστηρίζοντας ότι στη διαδικασία ενώπιον της ΕΕΑ «επί της ουσίας κανείς ούτε από τον ΠΑΟΚ ούτε από την Ξάνθη δεν αμφισβήτησαν τα στοιχεία από τράπεζες και θεσμικά όργανα που αφορούν μέχρι και το ξέπλυμα χρήματος».

Σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια «η Ξάνθη δεν έχει καμία δυνατότητα να αλλάξει η τύχη της αλλά θεωρητικά μπορεί να μην αποδειχθεί η παραβίαση της πολυιδιοκτησίας του ΠΑΟΚ. Η εισήγηση είναι δεσμευτική και μέχρι σήμερα ουδέποτε έχει ανατραπεί».

Εξηγώντας τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, είπε ότι «αυτό το πόρισμα πηγαίνει στα χέρια του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα ο οποίος είναι υποχρεωμένος να αντιγράψει την εισήγηση και να την κάνει κατηγορητήριο. Αυτό στη συνέχεια θα πάει στο δικαιοδοτικό όργανο της Super League που αποτελείται από δύο τακτικούς δικαστές. Αυτό το δικαιοδοτικό όργανο πρέπει να βγάλει την απόφαση μετά το κατηγορητήριο».

Ερωτηθείς για τις επιλογές που έχουν ΠΑΟΚ και Ξάνθη, είπε ότι «η μια είναι να προσφύγουν στο CAS που δεν έχει νομολογία να ανατρέπει αποφάσεις οργάνων ομοσπονδιών και η δεύτερη είναι η προσφυγή στο διοικητικό εφετείο για να ζητήσουν εκεί αναστολή επιβολής των ποινών μέχρι να αποφασίσει το CAS. Σε έναν μήνα θα έχουν τελειώσει αυτά».

Τέλος, για την παρέμβαση Αυγενάκη, είπε ότι «είναι απαράδεκτη».