Σπατάλησε την ευκαιρία κόντρα σε φοβισμένο αντίπαλο

Μπορεί ο Ολυμπιακός να κυριάρχησε στο ματς με την ΑΕΚ, όμως εν τέλει δεν πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε.

Σπατάλησε την ευκαιρία κόντρα σε φοβισμένο αντίπαλο

Ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος του ντέρμπι, αλλά δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε γκολ την υπεροχή του κι αυτό μετράει διπλά σε ντέρμπι, στο οποίο μάλιστα θες νίκη για να παραμείνεις στην κορυφή.

Απέναντι σε μια τόσο φοβισμένη ΑΕΚ οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν επί της ουσίας μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να κάνουν διπλό ύστερα από οκτώ χρόνια επί της «Ένωσης» στο Ολυμπιακό Στάδιο και παράλληλα να παραμείνουν στην κορυφή της βαθμολογίας. Πολύ καλές οι εντυπώσεις, αλλά έχουμε πει πολλές φορές ότι η ουσία είναι αυτή που μετράει στο ποδόσφαιρο.

Κατά τα άλλα, από τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονταν από δύο δύσκολα και κοπιαστικά ματς με Άρη και ΟΦΗ τις προηγούμενες έξι μέρες λογικό ήταν να μπουν με φόρα στο ΟΑΚΑ, ώστε να προηγηθούν στο σκορ. H έκπληξη για μένα ήταν ότι ο Ολυμπιακός δεν έδειξε σε κανένα σημείο του ματς κουρασμένος -και όχι μόνο αυτό.

Είχε τις στιγμές του, είχε δοκάρι, αφόρητη πίεση και ανάγκασε την ΑΕΚ να παίξει για να μη χάσει και όχι για να χτυπήσει το παιχνίδι. Το γεγονός ότι δεν τον ευνόησε το τελικό αποτέλεσμα δεν λέει κάτι. Μπορεί σήμερα ο ΠΑΟΚ να υποδέχεται τους… δανεικούς του με τον Βόλο και να πάρει λογικά τη νίκη και να προσπεράσει στην κορυφή, όμως αυτό δεν λέει κάτι. Το πρωτάθλημα έχει πολύ ψωμί.

ΥΓ. Καλό θα ήταν, αρέσει-δεν αρέσει σε κάποιους, να σταματήσει αυτή η παρωδία ορισμένων με τον Μπουχαλάκη. Που σε κάθε ευκαιρία ο Μπουχαλάκης δεν κάνει, δεν παίζει, δεν, δεν…

Ο διεθνής μέσος του Ολυμπιακού ήταν για ακόμη μια φορά κορυφαίος στα δύσκολα.Ήταν αυτός που είχε καθαρό μυαλό επί 90 και βάλε λεπτά στο ματς, αυτός που μετέφερε άψογα την μπάλα από τη μια πλευρά στην άλλη κι αυτός που με την ηγετική παρουσία του στη μεσαία γραμμή του γηπέδου δεν άφησε τους μέσους της ΑΕΚ να δημιουργήσουν παιχνίδι.

Αν μάλιστα νικούσε και τον Μπάρκα στη φάση του 4ου λεπτού, πιθανότατα σήμερα να συζητούσαμε για το αν θα μεταγραφεί στο εξωτερικό ή όχι.