Και… ξαφνικά στόχοι για τον Παναθηναϊκό!

Ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του προκλήσεις με την είσοδο στην πρώτη τετράδα, αλλά και την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου

Και… ξαφνικά στόχοι για τον Παναθηναϊκό!

Η φετινή σεζόν έχει εξελιχθεί για τον Παναθηναϊκό σαν «σκωτσέζικο ντους». Μια κρύο- μια ζέστη δηλαδή με τους φίλους της ομάδας να απογοητεύονται, να αισιοδοξούν, να πανηγυρίζουν, να… σιχτιρίζουν βλέποντας τα «σκαμπανεβάσματα» στην απόδοση της ομάδας τους.

Μετά από ένα διάστημα κακής φόρμας, όπου οι εναλλακτικές λύσεις δεν μπορούσαν να βοηθήσουν και ο Δώνης αναγκαζόταν να χρησιμοποιεί όλους κι όλους 12-13 ποδοσφαιριστές, οι «πράσινοι» δείχνουν να ανακάμπτουν.


Οι κακές επιλογές του καλοκαιριού είχαν κοστίσει στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας, μια και οι Μολό, Φάουστο, Μπεκ, Κολοβός δεν είχαν βοηθήσει καθόλου, βρίσκονταν είτε εκτός ομάδας, είτε εκτός ενδεκάδας και ο Δώνης ήταν αναγκασμένος να περιορίσει τις επιλογές του επιβαρύνοντας τους ίδιους παίκτες κάθε εβδομάδα.

Ειδικά οι Δώνης, Ζαχίντ, Μπουζούκης, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάννης έπρεπε να αγωνιστούν ανεξάρτητα από την αγωνιστική τους φόρμα ή τα προβλήματα τραυματισμών. Υπήρξαν πολλά παιχνίδια στα οποία έχουν αγωνιστεί χωρίς να είναι απόλυτα έτοιμοι.

Παρουσιάζουν λοιπόν καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο, είναι σε φόρμα και ειδικά μετά τη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Μάλιστα οι μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν με συγκεκριμένη στόχευση και ταχύτητα από τον Τσάβι Ρόκα δείχνουν πως ο Δώνης μπορεί να υπολογίζει σε περισσότερους παίκτες.

Οι Ανουάρ και Νάγκι είναι σε θέση να παίξουν στην ενδεκάδα και το ίδιο μπορεί να γίνει και με τον Αγιούμπ σε δέκα ημέρες. Μάλιστα ο Παναθηναϊκός απέκτησε σέντερ φορ και για το Καλοκαίρι, τον Καρλίτος!

Και ξαφνικά… προέκυψαν στόχοι! Οι «πράσινοι» ανέβηκαν στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας και έχουν μπροστά τους τα ματς των προημιτελικών με τον ΠΑΟΚ. Για την ακρίβεια έχουν έναν «Γολγοθά» μπροστά τους.


Συγκεκριμένα ο Παναθηναϊκός καλείται εντός 10 ημερών να παίξει 4 ντέρμπι στη σειρά. Τα 3 θα είναι με τον ΠΑΟΚ και το ένα με την ΑΕΚ, η οποία θα είναι τυπικά γηπεδούχος στο ΟΑΚΑ.

Το «τριφύλλι» θα βρεθεί αντιμέτωπο στις 2 Φεβρουαρίου στο ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα, ενώ στη συνέχεια θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη για το πρώτο ματς με τον «Δικέφαλο του Βορρά» για το Κύπελλο Ελλάδας (5 ή 6/2).

Λίγες ημέρες αργότερα (9/2), θα φιλοξενηθούν τυπικά από την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο και θα ολοκληρώσουν αυτή τη δύσκολη σειρά αγώνων με τον επαναληπτικό κόντρα στον ΠΑΟΚ για τα προημιτελικά του Κυπέλλου (12 ή 13/2).

Από τη σειρά αυτή των αγώνων θα φανεί τελικά από… τι μέταλλο είναι φτιαγμένοι φέτος οι «πράσινοι».

Πρωτάθλημα ασφαλώς δεν μπορούν να πάρουν. Και δεν προλαβαίνουν και φαίνεται πως δεν έχουν τις δυνατότητες. Το παραδέχονται άλλωστε και οι ίδιοι.

Μπορούν όμως να τερματίσουν όσο ψηλότερα γίνεται και να δείξουν ότι πράγματι επιστρέφουν, ουσιαστικά κυνηγώντας την ΑΕΚ.

Ο πιο μεγάλος στόχος βέβαια είναι το Κύπελλο. Οι αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ, με τη ρεβάνς μάλιστα στο ΟΑΚΑ, είναι μπροστά τους και αποτελούν το πρώτο μεγάλο διαγώνισμα για να δείξουν στον αγωνιστικό χώρο κι όχι στα λόγια, ότι πράγματι έχουν προοδεύσει.