Βαγγέλης Κουσουλάκης: «Έχει παικταράδες ο Ολυμπιακός, αλλά και πρόβλημα στα μετόπισθεν»

Ο Βαγγέλης Κουσουλάκης μιλάει στο «ΦΩΣ» και τον Θέμη Σινάνογλου για το μεγάλο ματς ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό.

Βαγγέλης Κουσουλάκης: «Έχει παικταράδες ο Ολυμπιακός, αλλά και πρόβλημα στα μετόπισθεν»

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Ο παλαίμαχος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Κουσουλάκης, μιλάει στο ΦΩΣ και στον Θέμη Σινάνογλου ενόψει του ματς ΑΕΚ - Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ για την 21η αγωνιστική της Super League 1 το απόγευμα της Κυριακής (26/1, 19:00).

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 25/1/2020

«Η ΑΕΚ δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τους εφιάλτες της»

Αναλυτικά όσα είπε:

Βαγγέλη Κουσουλάκη, πες μου ένα αξέχαστο ματς απέναντι στην ΑΕΚ.

Το 6-0!

Α, ρεφάρεις αυτό που είπε ο Χρηστίδης.

Στο 6-1 εγώ δεν ήμουν στον Ολυμπιακό ακόμα. Ήρθα την επόμενη χρονιά. Το 1981 “εκδικήθηκε” ο Ολυμπιακός με το 6-0. Κατά ένα περίεργο τρόπο είχα σκοράρει και στα 3 σερί ματς απέναντι στην ΑΕΚ εκείνον τον καιρό, είχα ανοίξει το σκορ στο 6-0, είχα σκοράρει και στο 2-2 και στο 1-1. Στο 2-2 είχα κάνει γκολ με κεφαλιά στον Χρηστίδη και στο 1-1 είχα βάλει γκολ στον Αρβανίτη. Στο 6-0 είχα βάλει το πρώτο γκολ, στον Οικονομόπουλο.

Τα θυμάσαι όλα.

Δεν ξεχνιώνται αυτά. Τότε τα ντέρμπι συγκινούσαν όλη την Ελλάδα, γινόταν χαμός. Το 6-0 ήταν ένα συγκλονιστικό ματς του Ολυμπιακού που στιγματίστηκε από το μοιραίο δυστύχημα της Θύρας 7. Ήταν τόσο σπουδαία η απόδοσή μας που η χαρά του κόσμου έπαιξε ρόλο στο δυστύχημα.

Μου έχει πει ο Γαλάκος “καλύτερα να μην έβαζα 3 γκολ, καλύτερα να χάναμε”.

Κι εγώ το πιστεύω ότι η μεγάλη εμφάνιση της ομάδας μας και τα 6 γκολ έπαιξαν ρόλο στο δυστύχημα. Μακάρι να κερδίζαμε με 1-0.

Συμπτωματικό που σκοράριζες με την ΑΕΚ;

Στα μεγάλα ματς έπαιζα πολύ καλά. Και με τον Παναθηναϊκό σκοράριζα. Είχαν περισσότερο πάθος αυτά τα ματς, με ιντριγγάριζαν πιο πολύ. Όχι ότι υποτιμούσα τους άλλους αγώνες.

Κάτι που δεν σε είχα ρωτήσει. Πώς προετοιμαζόσουν για τα μεγάλα ματς;

Έπαιζα τρία ημίχρονα! Η προθέρμανση για εμένα ήταν ένα έξτρα ημίχρονο. Ενώ οι συμπαίκτες μου έβγαιναν για ζέσταμα 25 λεπτά πριν τον αγώνα, εγώ ξεκινούσα την προθέρμανση 45 λεπτά πριν! Σαν το αμάξι που θέλει να ζεστάνει καλά τη μηχανή.

Μετά τη μεγάλη συνέντευξη που μου είχες δώσει, έγινε μια συζήτηση στα σόσιαλ μίντια για το ποια ακριβώς ήταν η θέση σου. Εσύ μπορείς να πεις σε ποια ακριβώς θέση έπαιζες;

Όταν ήρθα στον Ολυμπιακό ήμουν δεξί χαφ. Όταν όμως πήρε ο Ολυμπιακός τον Άμπερτσεν, ήθελε ο συχωρεμένος ο Αλκέτας Παναγούλιας να τον βάλει δεξιά και να με αλλάξει εμένα πλευρά.

Αυτό μου το είχες πει.

Του λέω λοιπόν “γιατί το κάνεις αυτό, θέλεις να με χαντακώσεις; Δεν είμαι για την αριστερή πλευρά”. Και μου λέει “τι να κάνω”; Εγώ του έδωσα τη λύση και του είπα να με βάλει κεντρικό χαφ. Έτσι καθιερώθηκα κεντρικό χαφ.

Από πίσω σου δεν είχες άλλο χαφ.

Όχι! Πίσω μου ήταν ο στόπερ και ο λίμπερο. Εγώ έπαιζα στον άξονα, έβγαινα μπροστά, έκοβα και πίσω, έβγαινα όμως και από το πλάι. Ο Περσίας έπαιζε αριστερά. Μπροστά είχαμε Γαλάκο, Αναστόπουλο μετά, μεγάλους παίκτες.

Παικταράς ο Γαλάκος.

Φοβερό πόδι είχε. Και ο κοντός όμως ήταν κίνδυνος θάνατος. Ο Νίκος ήταν επικίνδυνος ακόμα και όταν ήταν με την πλάτη στην εστία! Είχαμε καταπληκτική ομάδα τότε.

Ποιον παίκτης της ΑΕΚ θαύμαζες περισσότερο;

Υπήρχαν αξιόλογοι παίκτες στην ΑΕΚ. Αν έπρεπε να πω έναν, θα έλεγα τον Χρήστο Αρδίζογλου όταν ήταν σε μεγάλη μέρα. Απρόβλεπτος. Τον ήξερα και από την Εθνική. Ήξερα τις δυνατότητές του. Έφερνε αναστάτωση λόγω του διασκελισμού του, λόγω του πληθωρικού παιχνιδιού του.

Ιδιόρρυθμος;

Πολύ. Πάρα πολύ. Αλλά καταπληκτικό παιδί.

Με την ισοπαλία θα είσαι ευχαριστημένος στο ΑΕΚ- Ολυμπιακός τώρα;

Όχι!

Δεν περίμενα αυτήν την απάντηση.

Η δύναμη του Ολυμπιακού είναι για να νικήσει- και ειδικά στο ΟΑΚΑ που για εμένα δεν είναι έδρα. Εμείς στον Ολυμπιακό το είχαμε κάνει έδρα, αλλά τώρα δεν είναι έδρα για την ΑΕΚ. Και κρίμα που δεν έχουν πια τα ντέρμπι οπαδούς και των δύο ομάδων. Χάνουν οι νέοι τις πιο όμορφες στιγμές που ζήσαμε εμείς. Τότε πήγαιναν οι οπαδοί να δουν τις ομάδες τους, δεν πήγαιναν σαν σε... εκτελεστικό απόσπασμα. Πρέπει να φτιάξει το ποδόσφαιρό μας και πρώτα οι πρόεδροι των μεγάλων ομάδων πρέπει να να τα βρουν και να φτιάξουνε μαζί το ποδόσφαιρο. Αν δεν τα βρουν αυτοί μεταξύ τους, δεν θα φτιάξει το ποδόσφαιρο εδώ ποτέ!

Πρόβλεψη για το ματς;

Τώρα είναι ανεβασμένη η ΑΕΚ με τις αλλαγές που έγιναν. Θέλει πολλή προσοχή το ματς διότι ο Ολυμπιακός βλέπω να είναι ευάλωτος πίσω. Πέφτει περισσότερο βάρος ίσως στο κέντρο και μπροστά, πάντως ο Ολυμπιακός αν δεν βρεθεί σε μέρα δεν κρατάει εύκολα το μηδέν πίσω. Και του έχει στοιχίσει αυτό με γκέλες απέναντι σε κατώτερες ομάδες. Έχει παικταράδες ο Ολυμπιακός, έχει πολύ καλό υλικό, θέλει όμως μεγάλη προσοχή στα μετόπισθεν.