Ομόφωνα αθώος ο Κουντούρης

Μια ενδεκάδα ένοχοι για την υπόθεση των στημένων - Μεταξύ αυτών οι Μπέος, Κομπότης, Μποροβήλος, Μπάκος, Μενδρινός και Αβραάμ Παπαδόπουλος.

Ομόφωνα αθώος ο Κουντούρης

Πανηγυρική αθώωση όπως αναμενόταν για τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Μιχάλη Κουντούρη για την υπόθεση των στημένων αγώνων.

Στη σημερινή δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, τον Μιχάλη Κουντούρη εκπροσώπησε ο συνήγορός του Σταύρος Γεωργόπουλος ο οποίος δήλωσε:

«Άλλη μία πανηγυρική δικαίωση για έναν διοικητικό παράγοντα του Ολυμπιακού, ο οποίος κατηγορήθηκε με μεθοδευμένα ψεύδη και παραπέμφθηκε αδίκως, καθώς η εμπλοκή του βασίστηκε σε παραποίηση του περιεχομένου των συνομιλιών του.

Όσοι είχαν πρόσβαση στη δικογραφία γνώριζαν ότι ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ και Πρόεδρος του Ερασιτέχνη είναι αθώος. Η Απόφαση του Δικαστηρίου ήλθε απλώς ως τυπική επιβεβαίωση.

Αυτό που θα έπρεπε, ωστόσο, να μας προβληματίσει ως κοινωνία είναι η ανεπίγνωστη διαπόμπευση και ο άδικος στιγματισμός που υφίσταται κάθε κατηγορούμενος μέχρι να αθωωθεί.

Καλή συνέχεια στο υπερπολύτιμο για την κοινωνία έργο του στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, στις Ακαδημίες του οποίου έχουν βρει υγιές καταφύγιο χιλιάδες παιδιά».

Εκτός από τον Μιχάλη Κουντούρη, αθώοι κρίθηκαν οι Ηρακλής Νύκταρης, Αλέκος Βοσνιάδης και Νίκος Πηρούνιας. Αντίθετα, ένοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έντεκα εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Συγκεκριμένα, ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος κρίθηκε ένοχος για δωροδοκία-δωροληψία, για αλλοίωση αποτελέσματος στους αγώνες Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου που διεξήχθη στις 12/3/2011, Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός Βόλου (27/2/11) και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση.

Ένοχος κρίθηκε ο τότε πρόεδρος της Ηλιούπολης, Γιώργος Τσακογιάννης για τις κατηγορίες της διεξαγωγής παράνομου στοιχήματος κατ’ εξακολούθηση, για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα, για δωροδοκία-δωροληψία, για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, για απόπειρα εκβίασης και για παράνομη οπλοκατοχή. Είχε κατηγορίες για τους αγώνες Πόντιοι Κατερίνης-Αετός Σκύδρας, Ηλιούπολη-Λεβαδειακός, Εθνικός Αστέρας-Ηλιούπολη, Ηλιούπολη-Εθνικός.

Ένοχος και ο μέχρι πρότινος μεγαλομέτοχος του Λεβαδειακού, Γιάννης Κομπότης, για δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος στον αγώνα Ηλιούπολη-Λεβαδειακός 2-4.

Παράλληλα, θέμα προκύπτει και στον Αστέρα Τρίπολης, καθώς ο εκ των μεγαλομετόχων, Δημήτρης Μπάκος και ο πρόεδρος, Γιώργος Μποροβήλος, κρίθηκαν ένοχοι για δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος στους αγώνες, Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης, Καβάλα-Αστέρας Τρίπολης, Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου.

Ένοχοι κρίθηκαν οι εν ενεργεία ποδοσφαιριστές, Κώστας Μενδρινός (Απόλλωνας Σμύρνης) και Αβραάμ Παπαδόπουλος (Μπρισμπέιν Ρόαρ) με την ίδια κατηγορία περί συμμετοχής σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση.

Ένοχος κρίθηκε ο εν ενεργεία προπονητής, Νίκος Παντέλης (Διαγόρας Ρόδου) με τις κατηγορίες της δωροδοκίας-δωροληψίας στους αγώνες Εθνικός Αστέρας-Ηλιούπολη και Ηλιούπολη-Εθνικός, συμμετοχής σε παράνομο στοίχημα και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Επιπλέον ένοχοι κρίθηκαν οι Άγγελος Τραυλός (συμμετοχή σε παράνομο στοιχηματισμό κατ’ εξακολούθηση), Γιάννης Παπαδόπουλος (συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα), Μιχάλης Νικολόπουλος (δωροδοκία-δωροληψία στους αγώνες Ηλιούπολη-Λεβαδειακός, Ηλιούπολη-Εθνικός και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα).

Σε λίγη ώρα το δικαστήριο θα αποφανθεί επί των ποινών.

Ο ιστότοπος αυτός χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα
ΑΠΟΔΟΧΗ