Απλώνουν χρυσάφι στον Ποντένσε, ποια η απάντηση του Ολυμπιακού!

Οι Άγγλοι «πολιορκούν» τον Πορτογάλο άσο, αλλά η ΠΑΕ δείχνει ότι έχει τον τρόπο για να βάλει «φρένο» σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Απλώνουν χρυσάφι στον Ποντένσε, ποια η απάντηση του Ολυμπιακού!

Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα ένας από τους βασικούς παίκτες του Ολυμπιακού να αποτελέσει παρελθόν μεσούσης της σεζόν. Κι αυτός μάλλον θα είναι ο Κώστας Τσιμίκας, τον οποίο οι Ιταλοί έχουν σχεδόν σίγουρο ότι θα αποκτηθεί από τη Νάπολι όταν θα ξεμπερδέψει με την υπόθεση του Γκουλάμ και ο Αλγερινός επιστρέψει στο Σαμπιονά.

Ο Τσιμίκας λοιπόν φαντάζει το φαβορί για να προσθέσει το όνομά του σε μία σειρά από «περήφανες» πωλήσεις που έχει κάνει ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια, καθώς ακούγεται ότι η Νάπολι είναι αποφασισμένη να φτάσει σε απίστευτα ποσά για να τον κάνει δικό της (σ.σ. κοντά στα 15 εκ. ευρώ).

Ο άλλος παίκτης που βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων – απ’ όλους όσους κατονόμασε ο Μαρτίνς μετά το παιχνίδι με την Καλαμάτα - είναι ο Ποντένσε. Από την Αγγλία συγκεκριμένα, υπάρχει ομάδα χωρίς να έχει διαρρεύσει το όνομά της, που φέρεται αποφασισμένη να προσφέρει «γη και ύδωρ» για να δελεάσει τον Πορτογάλο εξτρέμ. Ακούγονται φοβερά ποσά! Από 2 έως 3 εκ. ευρώ ετησίως…

Πρόκειται για χρήματα που πολύ δύσκολα θα τα βρει στην Ελλάδα, ενώ συν τοις άλλοις θα πρέπει να λάβουμε υπόψη και το επίπεδο των δύο πρωταθλημάτων. Άλλο η ελληνική Super League των χιλίων προβλημάτων και άλλο η Premier League.

Η πειραϊκή ΠΑΕ πάντως δεν «λυγίζει» και δείχνει ότι έχει τον τρόπο να «αμυνθεί» στο ασφυκτικό πρέσινγκ για τον Ποντένσε, παρά το βασιλικό συμβόλαιο που ετοιμάζονται να του προσφέρουν οι Άγγλοι. Ο Ολυμπιακός έχει «σύμμαχο» και τον μάνατζερ του παίκτη, Ζόρζε Μέντες.

Είναι γνωστό ότι οι «ερυθρόλευκοι» και ο Πορτογάλος μεγαλοατζέντης έχουν εξαιρετικές σχέσεις. Όπως επίσης είναι γνωστό ότι ο Ποντένσε θα κάνει ό,τι του πει ο μάνατζέρ του. Δεν πρόκειται ποτέ να μπει σε διαδικασία να πιέσει τον Ολυμπιακό. Άλλωστε, όταν ένας παίκτης έχει μάνατζερ τον Μέντες, τότε μπορεί να αντιληφθεί ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο για εκείνον να βρεθεί στην Premier League. Μην ξεχνάμε ότι ο… Μιράντα έπαιξε στην Αγγλία. Ένας παίκτης δηλαδή χωρίς φοβερές περγαμηνές. Είχε όμως ατζέντη τον Μέντες και βρήκε «παράθυρο» στην Γουλβς.

Ο Τσιμίκας λοιπόν κινδυνεύει να πάει σε άλλες πολιτείες. Για τον Ποντένσε δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο. Όχι τίποτε άλλο, αλλά έχει φροντίσει να κάνει και τα κουμάντα του ο Ολυμπιακός, διαμηνύοντας ότι ο Ποντένσε κοστίζει 30 εκ. ευρώ.