«Νο 1» Τσιμίκας, «Νο 2» ο Μαζουακού για Νάπολι

Ο στόχος των «παρτενοπέι» για το αριστερό άκρο της άμυνας είναι πρωτίστως ο άσος του Ολυμπιακού και αυτό δεν χωράει καμία αμφιβολία. Για ποιο λόγο προέκυψε το όνομα του Γάλλου μπακ της Γουέστ Χαμ.

«Νο 1» Τσιμίκας, «Νο 2» ο Μαζουακού για Νάπολι

Στην Ιταλία έχουν ξεκινήσει έναν κύκλο νέων δημοσιευμάτων σχετικά με το σοβαρό ενδιαφέρον της Νάπολι για τον Κώστα Τσιμίκα. Εδώ και δύο-τρεις μέρες βάζουν δυνατά στο «παιχνίδι» και τον Αρτούρ Μαζουακού, ο οποίος πιθανότατα θα αποχωρήσει από την Γουέστ Χαμ, καθώς βλέπει ότι έχει περιοριστεί ο ρόλος του στα «σφυριά».

Είναι ένα παιχνίδι τακτικής από την πλευρά της Νάπολι για να αποτελέσει κατά κάποιο τρόπο και «μοχλό» πίεσης προς τον Ολυμπιακό; Στην Ιταλία πιστεύουν ότι μπορεί να πιάσει το συγκεκριμένο… κόλπο.

Η αλήθεια όμως είναι ότι και στο λιμάνι γνωρίζουν πολύ καλά ότι παρά τα όσα διαδίδουν στη Νάπολι περί Μαζουακού, ο Τσιμίκας παραμένει ο «Νο1» στόχος και οι Ιταλοί θα πιέσουν – αν χρειαστεί – ακόμα και έως τις 31 Ιανουαρίου για να τον αποκτήσουν. Είναι τόσο αποφασισμένοι να τον πάρουν, που δεν υπάρχει (για την ώρα) Μαζουακού σε πρώτο πλάνο για τη Νάπολι.

Με λίγα λόγια αναμένονται εξελίξεις και από μέρα σε μέρα μπορεί να υπάρξουν σοβαρά νέα για το μέλλον του Τσιμίκα.

Θα πρέπει σε αυτό το σημείο να τονιστεί ότι ο νεαρός μπακ δεν έχει εκφράσει την παραμικρή τάση φυγής από τον Ολυμπιακό. Μάλιστα, το ξεκαθάρισε με δηλώσεις του και ο κόουτς της Καλαμάτας, Βασίλης Βούζας ότι αυτό που του είπε ο Τσιμίκας ήταν ότι υπάρχει απλώς ένα ενδιαφέρον.

Από την άλλη, όμως, όταν εμφανίζεται ολόκληρη Νάπολι και η προοπτική να αγωνιστεί στη Serie A, είναι απολύτως φυσιολογικό να ιντριγκάρει οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή και όχι μόνο τον Τσιμίκα. Προς το παρόν ο Κώστας προετοιμάζεται για το παιχνίδι της Κυριακής (19/1, 19.30) με τον Άρη στο Καραϊσκάκη.