Ο Άρης πατάει καλά στα πόδια του

Κάθε παιχνίδι πρέπει να είναι διδαχτικό για μία ομάδα και ο Άρης που σφράγισε χθες την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας έμαθε κάτι για τον… εαυτό του.

Ο Άρης πατάει καλά στα πόδια του

Η ατάκα του Μίχαελ Ένινγκ μετά τον αγώνα και τη νίκη με σκορ 2-1 επί της Ξάνθης ήταν όλη η ουσία από όσα έγιναν χθες στο Κλεάνθης Βικελίδης. “Δεν επηρεάστηκε το ηθικό της ομάδας από το γκολ που δέχθηκε, κάτι που σημαίνει ότι πατάει καλά στα πόδια της”, σχολίασε ο Γερμανός.

Αυτή είναι η διδαχή για τον ποδοσφαιρικό Άρη από τους διπλούς αγώνες με την Ξάνθη για το Κύπελλο Ελλάδας.

Οι κίτρινοι κέρδισαν με 1-0 στα Πηγάδια, αν και θα έπρεπε να είχαν φύγει νικητές με μεγαλύτερο σκορ (λανθασμένα ακυρώθηκε γκολ του Μαντσίνι ως οφσάιντ), κέρδισαν και χθες με 2-1, παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με γκολ οφσάιντ του Φοσέ, κι όμως δεν ταράχτηκαν, δεν πανικοβλήθηκαν.

Τι έκαναν; Συνέχισαν να παίζουν ποδόσφαιρο, να επιτίθενται, να δημιουργούν φάσεις, να πιέζουν και εν τέλει να σκοράρουν. Το δεύτερο γκολ του Άρη προήλθε επίσης από θέση οφσάιντ, ωστόσο ήταν τέτοια η κυριαρχία των παικτών του Ένινγκ στον αγωνιστικό χώρο που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο.

Ο Άρης μέσα στο 2020 είναι όντως μια ομάδα που πατάει καλά στα πόδια της, μια ομάδα που κέρδισε πόντους αυτοπεποίθησης από τη νίκη στο τοπικό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, μια ομάδα που ακόμα κι όταν δεν έπαιξε καλά - στη Λάρισα με την ΑΕΛ - δεν έχασε, μια ομάδα που δείχνει πως αρχίζει να αφήνει την αφέλεια και να στρέφεται ολοένα και περισσότερο στον κυνισμό, την ουσία και το αποτέλεσμα.