O Tσιμίκας και η… καραμπόλα με Μαζουακού στη Νάπολι

Οι «παρτενοπέι» έχουν… έρωτα με τον Ολυμπιακό. Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά ότι μετά τους Κούτρη και Τσιμίκα, στην Ιταλία βάζουν στη λίστα τους και τον Γάλλο αριστερό μπακ της Γουέστ Χαμ και πρώην των Πειραιωτών.

O Tσιμίκας και η… καραμπόλα με Μαζουακού στη Νάπολι

Ο «Νο1» στόχος της Νάπολι είναι ο Κώστας Τσιμίκας κι αυτό είναι κάτι που δεν χωράει αμφιβολία. Οι Ιταλοί επιμένουν εδώ και μέρες ότι αν ο Αλγερινός Γκουλάμ φύγει και επιστρέψει στο γαλλικό πρωτάθλημα, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για τον 24χρονο άσο του Ολυμπιακού, ο οποίος αποτελεί την «καψούρα» του τεχνικού διευθυντή του συλλόγου, Κριστιάνο Τζιουντόλι.

Πριν από τον Τσιμίκα είχε «παίξει» δυνατά το όνομα του Λεονάρντο Κούτρη, τον οποίο γνώριζε ο Τζενάρο Γκατούζο από τις περσινές μάχες των «ερυθρολεύκων» με την Μίλαν στους ομίλους του Europa League. Ωστόσο, ο μικρός χρόνος συμμετοχής του τη φετινή σεζόν είχε ως αποτέλεσμα να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα για τη διοίκηση της Νάπολι. Για αυτό το λόγο στράφηκε στην επιλογή του Τσιμίκα.

Ο «Τσίμι» φέρεται να μην «παίζει» μόνος του! Τις τελευταίες ώρες κυκλοφόρησε και το όνομα του Αρτούρ Μαζουακού, ο οποίος φυσικά έφτιαξε το όνομά του στον Ολυμπιακό και εδώ και μία τετραετία αγωνίζεται στα «σαλόνια» της Premier League με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ.

Αν είναι παιχνίδι τακτικής ή το όνομα του Γάλλου μπακ έπεσε στο τραπέζι ως μέτρο πίεσης προς τους Πειραιώτες, αυτό είναι κάτι που θα αποδειχθεί στην πορεία. Η αλήθεια είναι ότι ο Μαζουακού δεν θεωρείται πλέον ως βασικός στα «σφυριά», παρότι στα τελευταία τρία ματς έχει βρεθεί δύο φορές στην ενδεκάδα. Για αυτό το λόγο στην Αγγλία υπάρχει μία έντονη φημολογία ότι μπορεί να ψαχτεί για τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του.