Ο Ελ Αραμπί και ο Ελ…πέναλτι

O Kώστας Χαλέμος γράφει στο ΦΩΣ για όσα έγιναν στην 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Ο Ελ Αραμπί και ο Ελ…πέναλτι

Με διαφορετική ταχύτητα προωθήθηκαν στην κορυφή ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ στην 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Σπινιάροντας ο ένας, αγκομαχώντας ο άλλος κατάπιαν άλλο ένα χιλιόμετρο της διαδρομής, που κάθε σαββατοκύριακο που περνάει έρχεται και πιο κοντά στο τέρμα της.

Βεβαίως νίκησαν και οι δυο. Με τη διαφορά όμως ότι η νίκη του Ολυμπιακού στη Λαμία ήταν πεντακάθαρη ενώ εκείνη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ με αρκετές σκιές και υπονοούμενα…

Ο Ελ Αραμπί «πήρε το όπλο του» και στη Λαμία, «πυροβόλησε» τρις και ο Ολυμπιακός έκανε έναν υγιεινό περίπατο (4-0) σε μια έδρα που ήταν άτρωτη από τις 21 Απριλίου 2019, όταν στην πόλη είχε βρεθεί πάλι ο Ολυμπιακός.

Με τη χτεσινή, η ομάδα του Μαρτίνς έφτασε τις 13 νίκες και ο Μαροκινός τα 13 γκολ στο πρωτάθλημα. Ποιος είπε ότι το 13 φέρνει κακοτυχία;

Δεν ήταν εύκολη η αποστολή, ο Ολυμπιακός την έκανε να φαίνεται εύκολη, χάρις στις εμπνεύσεις του Βαλμπουενά και τη αποτελεσματικότητα του Ελ Αραμπί ο οποίος έφτασε ήδη τα 18 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, ξεπερνώντας τα 17 που είχε πετύχει σε ολόκληρη τη σεζόν ο περσινός πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού, Κώστας Φορτούνης.

Ύστερα από πέντε αποτυχημένες προσπάθειες, ο ΠΑΟΚ σημείωσε την πρώτη του νίκη φέτος σε ντέρμπι, λυγίζοντας 1-0 στην Τούμπα την ΑΕΚ 1-0, που τέλειωσε το ματς με δυο παίκτες λιγότερους, λόγω της αποβολής των Χουλτ και Λιβάγια. Ο πρωταθλητής δεν έπεισε με την εμφάνισή του και οι οπαδοί του πέρασαν μεγάλο χτυποκάρδι μέχρι ο Ισραηλινός διαιτητής να σφυρίξει τη λήξη.

Αυτό ήταν το δεύτερο πιο… ανακουφιστικό σφύριγμα για τους θεατές μετά τον καταλογισμό του πέναλτι (άλλο ένα πέναλτι) με το οποίο ο αρχηγός Βιεϊρίνια πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα και άφησε την ΑΕΚ για 12ο σερί παιχνίδι χωρίς νίκη σε ντέρμπι! Καλές (και δίκαιες εν μέρει) οι καταγγελίες αλλά δεν μπορεί να είναι πάντα στραβός ο γιαλός…

Η ευρύτερη φετινή νίκη του Παναθηναϊκού, αυτό το 3-0 επί του Πανιωνίου ήταν… οικογενειακή υπόθεση. Ο Χρήστος Δώνης σκόραρε μετά από 282 ημέρες και πανηγύρισε την επιτυχία του στην αγκαλιά του πατέρα και προπονητή του ο οποίος είδε την ομάδα του να «πιάνει» ξανά την 6η θέση της βαθμολογίας και να κάνει όνειρα πλέι οφ.

Ο Χερόνιμο Μπαράλες αποδείχθηκε αλάνθαστος από τη βούλα του πέναλτι σκοράροντας και στα δυο πέναλτι που κέρδισε ο Αστέρας στον αγώνα με τον ΟΦΗ (2-0) κι έφτασε τα 8 γκολ στο πρωτάθλημα. Αν σωθεί η ομάδα της Τρίπολης θα χρωστά πολλά στον Αργεντινό φορ. Ο ΟΦΗ, από ευχάριστη έκπληξη στον πρώτο γύρο, έχει εξελιχθεί στον δεύτερο στον μεγαλύτερο… χορηγό βαθμών της Λίγκας.

Ο Πέτρος Γιακουμάκης ήταν ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για τον Ατρόμητο στο Αγρίνιο, σκοράροντας το γκολ της νίκης (1-0) επί του Παναιτωλικού την ώρα που διαιτητής κοίταζε το ρολόι του για να σφυρίξει τη λήξη του αγώνα. Κι επειδή το έχει ξανακάνει- στο 2-1 με τον ΟΦΗ- ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι πρόκειται για σύμπτωση…

Τρεις μήνες είχε να σκοράρει η Ξάνθη εκτός έδρας (από το ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ). Ξέσπασε (3-1) στο Βόλο, δείχνοντας ανεπηρέαστη από το θρίλερ που εξελίσσεται στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αναφορικά με την ιδιοκτησιακή σχέση της με τον ΠΑΟΚ.

Με το 0-0 κόντρα στην ΑΕΛ τριάντα χρόνια… φαγούρα συμπλήρωσε ο Άρης στη Λάρισα, αφού ούτε στο Αλκαζάρ έχει κερδίσει, ούτε στο AEΛ FC Arena. Το φετινό ματς παραλίγο να τιναχτεί στον αέρα όταν μετά από τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο Αμπού Μπα οι φιλοξενούμενοι απείλησαν να αποχωρήσουν από το γήπεδο. Τελικά έμειναν, όπως έμεινε εξαιτίας λίγων και η ρετσινιά στους Λαρισινούς.