Βόλος – Ξάνθη 1-3: «Διπλό» μετά από τρεις μήνες (highlights)

Η Ξάνθη νίκησε 3-1 στο Πανθεσσαλικό τον Βόλο και εδραιώθηκε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Οι Θεσσαλοί στην επανάληψη ισοφάρισαν, πίεσαν αλλά έμειναν με δέκα και στη συνέχεια δέχθηκαν δυο γκολ.

Βόλος – Ξάνθη 1-3: «Διπλό» μετά από τρεις μήνες (highlights)

Η Ξάνθη που είχε να κερδίσει μακριά από τα Πηγάδια από τις 5 Οκτωβρίου (0-1 τον Παναθηναϊκό), πέρασε σήμερα (11/1) από το Πανθεσσαλικό (3-1 τον Βόλο) και εδραιώθηκε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Tα highlights του Βόλος - Ξάνθη 1-3

Ο Βόλος μετά τη νίκη στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ, έχασε από τον Ατρόμητο για το Κύπελλο μέσα στην εβδομάδα και σήμερα από την Ξάνθη με τον Αλμπέρτο Γκαγιέγκο στον πάγκο.

Το ματς ήταν κάκιστο μέχρι και το 40’ αλλά στα τελευταία λεπτά του α’ μέρους πήρε «φωτιά». Ο Μπαξεβανίδης με ασύλληπτο σουτ με το αριστερό άνοιξε το σκορ για την Ξάνθη που στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων σώθηκε από τον τερματοφύλακά της Άμπαντ. Ο πορτιέρε της ομάδας της Ξάνθης απέκρουσε το πέναλτι (το καταλόγισε καθυστερημένα ο Κομίνης μετά την παρέμβαση του VAR σε καθαρό χέρι του Καρασαλίδη) του Μουνίθ και κράτησε το 0-1.

Στην επανάληψη ο Βόλος μπήκε δυνατά, απείλησε και ισοφάρισε με πανέμορφο τέρμα του Γέντρισεκ (δεν το πανηγύρισε κόντρα στην πρώην ομάδα του) και έδειχνε έτοιμος για την ανατροπή. Η αποβολή του Οικονόμου (67’) άλλαξε τα πάντα στο ματς και η Ξάνθη σημείωσε δυο τέρματα και πήρε τη νίκη.

Ο Εντουάρντο με σουτ και τη βοήθεια του Δημόπουλου έγραψε το 1-2 και ο Λισγάρας με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι κι εν συνεχεία εκείνη πήγε στα δίχτυα αφού βρήκε στο σώμα του Φεράρι!

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: Πανθεσσαλικό

Βόλος – Ξάνθη 1-2

Σκόρερ: 56’ Γέντρισεκ – 41’ Μπαξεβανίδης, 73’ Εντουάρντο, 80’ Φεράρι (αυτογκόλ)

Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Κίτρινες κάρτες: Μαξ - Μπαξεβανίδης, Τερκί

Κόκκινη κάρτα: Οικονόμου

Συνθέσεις:

ΒΟΛΟΣ (Αλμπέρτο Γκαγιέγκο): Γκαραβέλης - Ντεντάκης, Τσίκα, Οικονόμου, Φεράρι - Τσοκάνης, Μαξ - Μουνίθ, Γκουαροτσένα (46’ Τόρες), Γέντρισεκ (76’ Δημόπουλος) – Μάντζης (53’ Λύρατζης)

ΞΑΝΘΗ (Γιώργος Παράσχος): Αμπάντ – Μπαξεβανίδης, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Κασάδο – Κοβάσεβιτς, Τερκί - Ντε Αμορίμ 5 (61’ Σόσα), Στάρτζεον, Εντουάρντο (82’ Τζουρίτσκοβιτς) – Φοσέ (46’ Κάστρο)