Αθωώθηκε ο Ολυμπιακός, δεν κλείνει το Καραϊσκάκη

Απαλλάχθηκε ο Ολυμπιακός για το κατηγορητήριο που σχηματίστηκε και με το οποίο επιχειρήθηκε να παίξει κεκλεισμένων των θυρών τα επόμενα εντός έδρας παιχνίδια του.

Αθωώθηκε ο Ολυμπιακός, δεν κλείνει το Καραϊσκάκη

Με παρέμβαση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα ο Ολυμπιακός κλήθηκε σε απολογία για τα επεισόδια που προκλήθηκαν έξω από το γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» πριν την έναρξη του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ανάμεσα σε οπαδούς και Αστυνομία.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Ένταση με την αστυνομία και δακρυγόνα

Η υπόθεση εκδικάστηκε το πρωί της Παρασκευής και ο Ολυμπιακός απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες. Η ομάδα του Πειραιά τιμωρήθηκε με πρόστιμο 5.000 ευρώ για υβριστικά συνθήματα και όχι με κεκλεισμένων των θυρών για ότι συνέβη εκτός γηπέδου.

Στην απολογία του ο Ολυμπιακός υποστήριξε πως τα επεισόδια ήταν ευθύνη της Αστυνομίας και παράλληλα υποστήριξε πως έγιναν σε χώρο που δεν είναι ευθύνη της ΠΑΕ.

Το μονομελές πειθαρχικό όργανο της Super League έκρινε πως ο Ολυμπιακός δεν είναι ένοχος για το συγκεκριμένο περιστατικό κι έτσι τον τιμώρησε μόνο με πρόστιμο. Αυτό σημαίνει πως η ομάδα του Πειραιά θα παίξει κανονικά με τον κόσμο της τα επόμενα παιχνίδια.

Η απόφαση αναφέρει:

Γ/ ΠΑΕ Ολυμπιακός: Χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων (5.000,00) ευρώ. Απαλλάσσει την εγκαλουμένη ως προς την αποδιδόμενη σε αυτήν, με την υπ’ αριθ, πρωτ. 991/9-1-2020 πειθαρχική δίωξη του Αναπληρωτή Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, πειθαρχική παράβαση.

*Περισσότερα σε λίγο…