Η Ξάνθη πέτυχε τον σκοπό της με καθυστερήσεις, αναβολή και νέα εκδίκαση για την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου

Η Ξάνθη πέτυχε τον σκοπό της, έπαιξε ...καθυστερήσεις με συνεχόμενες ενστάσεις και τελικά αναβλήθηκε η υπόθεση για την ερχόμενη Πέμπτη (16/1), προκειμένου να ετοιμασθεί η ακριτική ΠΑΕ για την εμπλοκή της στην πολυϊδιοκτησία του ΠΑΟΚ.

Η Ξάνθη πέτυχε τον σκοπό της με καθυστερήσεις, αναβολή και νέα εκδίκαση για την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου

Μετά την αναβολή της 19ης Δεκεμβρίου, η εκδίκαση της υπόθεσης «ΠΑΟΚ και Ξάνθη» ξεκίνησε κανονικά την Παρασκευή στις 10:20 για να κριθεί τελικά αν υπάρχει ζήτημα πολυϊδιοκτησίας, την οποία παρακολουθήσατε LIVE στο fosonline.gr!

Στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δόθηκαν από πριν όλα τα απαραίτητα έγγραφα τα οποία έχουν σταλεί και σε όλες τις ομάδες που έχουν εμπλοκή στην υπόθεση.

Μεγάλη (δικαστική) μέρα για τον Ολυμπιακό!

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εκπροσωπήθηκε από τη Λίνα Σουλούκου τον Νίκο Γαβαλά, τον Δημήτρη Καρπετόπουλο και τον Γιάννη Χατζησαββάογλου. Η Ξάνθη εκπροσωπείται από την Γιώργο Στράτο, ενώ ο ΠΑΟΚ από τους Μαυρομάτη και Μπίρδα.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ΠΑΟΚ και Ξάνθης (pics)

Στη διαδικασία βρέθηκε και ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος κατέθεσε ένα έγγραφο για τους λόγους σύστασης της Λίγκας και τις υποχρεώσεις των μελών της.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός κατέθεσε συμπληρωματικό φάκελο με νέα στοιχεία, τον οποίο ΠΑΟΚ και Ξάνθη ζήτησαν να εξετάσουν στην διακοπή.

Τέλος, η Ξάνθη ζήτησε νέα αναβολή λόγω απουσίας του Συγγελίδη από την εκδίκαση για προσωπικούς λόγους.

Ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη κατέθεσαν επίσημο αίτημα να αποχωρήσει Ολυμπιακός και Λάρισα από τη εκδίκαση της ΕΑΑ.

Δεν έγινε δεκτό το αίτημα του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης για την αποχώρηση του Ολυμπιακού. Δεν θα παραστεί η ΑΕΛ μέσω του Αλέξη Κούγια. Δεν προσκόμισαν στοιχεία ούτε ο Καλπαζίδης, που είναι παρών στην ακροαματική διαδικασία επιτροπή όπως του είχε ζητηθεί.

Ο Αλέξης Κούγιας κατέθεσε φάκελο και δήλωσε κατά την αποχώρηση του "Ιδιοκτήτης της Ξάνθης είναι ο Ιβάν Σαββίδης"

Απορρίφθηκε το αίτημα της Ξάνθης να μαγνητοφωνηθούν οι συνομιλίες.

Η επιτροπή έδωσε στον Ολυμπιακό και την Ξάνθη, τον ανώνυμο φάκελο με στοιχεία της υπόθεσης, προκειμένου να τα μελετήσουν.

Η επιτροπή θα βγάλει πόρισμα και για τις ποινές θα αποφασίσουν τα αθλητικά δικαστήρια.

Ξεκαθαρίστηκε ότι εξετάζονται δυο υποθέσεις. Το ιδιοκτησιακό της Ξάνθης και η συμμετοχή του ΠΑΟΚ στο μετοχικό κεφάλαιο της ακριτικής ΠΑΕ.

Η ακριτική ΠΑΕ ζήτησε εκ νέου να τοποθετηθεί ο Ολυμπιακός και να αποχωρήσει. Ισχυρίσθηκε επίσης ότι δεν της έγινε κλήση για την πολυϊδιοκτησία και ζητά αναβολή, επειδή δεν ήταν προετοιμασμένη για την υπόθεση.

Η επιτροπή δέχθηκε το αίτημα της Ξάνθης, που ισχυρίσθηκε ότι δεν ήταν προετοιμασμένη στο σκέλος της πολυϊδοκτησίας

Μέλος της επιτροπής ανέφερε ότι η Ξάνθη ήταν ενήμερη και για τα δυο σκέλη της υπόθεσης, τη ιδιοκτησιακό καθεστώς της ακριτικής ΠΑΕ και την πολυϊδιοκτησία, αλλά για να μην υπάρξει ένσταση στην απόφαση της, δόθηκε αναβολή. Η Ξάνθη πέτυχε τον σκοπό της και η νέα συνεδρίαση θα γίνει την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, στις 10πμ